9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle Türkiye’nin dört bir yanından binlerce vatandaş tatil için Kuşadası’nı tercih etti. Nüfusu 1 milyonu aşan Kuşadası’nda, bilinçsiz ve aşırı kullanım nedeniyle altyapı hatlarında da yoğunluk meydana geldi. Karaova Mahallesi ZİTUR Sitesi önünden geçen atık su hattında da aşırı yüklenme ve yabancı madde nedeniyle patlak meydana geldi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden anında müdahale

Patlağın meydana gelmesinin ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler 10 dakika içinde bölgeye gelerek taşkının önüne geçti. Hattın bağlantısı kesilerek atıkların çevreye yayılmasının önüne geçildi.

Temizlik çalışması başlatıldı

ASKİ ekiplerinin müdahalesinin ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi ekipleri tarafından çevrede kapsamlı bir temizlik çalışması başlatıldı. Patlağın yaşandığı bölgeden itibaren geniş bir alanda temizlik çalışması başlatan ekipler sokakları dezenfekte etti. Çalışmalara Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri de eşlik etti.

Vatandaşlar atık su hatlarına evsel atık atanlara tepkili

Patlağa aşırı yüklenmenin, nüfus yoğunluğunun yanı sıra bilinçsiz kullanımın da neden olduğunu söyleyen vatandaşlar, “İnsanlar atık su hatlarına evsel atıklarını da atıyorlar. Bugün burada kendi gözümüzle gördük. Bilinçsiz kullanımın da önüne geçilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Arızanın meydana geldiği site sakinlerinden çalışmalar için teşekkür

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin arızaya anında müdahale ettiğini söyleyen ZİTUR Sitesi Başkanı Tülin Ünsalan, “ASKİ ve Kuşadası Belediyesi ekipleri yaşanan arıza çok hızlı müdahale etti. Ekipler haber vermemizin ardından 10 dakika gibi bir sürede hemen buraya geldi. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

‘Nüfus 1 milyon, arızalar normal’

Çevre sakinlerinden Hüseyin Tonay da yaşanan arızanın normal olduğunu ve hemen müdahale edilerek sorunun giderildiğini söyledi. Tonay, “Kuşadası, 9 günlük Kurban Bayramı’nda tatilci akınına uğradı. Bu tür arızaların yaşanması normal. Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi ekipleri meydana gelen arızayı anında çözdü” şeklinde konuştu.  

ASKİ açıklama yaptı

ASKİ’den konuya ilişkin yapılan açıklamada, " Bayram tatili nedeniyle 1 milyona ulaşan nüfus yoğunluğunun yarattığı aşırı tüketim sebebiyle bir noktada yaşanan iletim hattı arızasına, ekiplerimiz hızlıca müdahale ederek oluşan arıza giderilmiştir" denildi.