Haber Aydın’a Google News'te abone olun

AKP’nin Cumhur İttifakı’nda dahil etmek istediği Saadet Partisi’nin gençlik kolu olan Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Gaziosmanpaşa’daki okullarda harem selamlık kurs düzenliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) vakıflar ve derneklere sağladığı kolaylıklar başka bir noktaya ulaştı.

Birgün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre; AKP’nin Cumhur İttifakı’nda dahil etmek istediği Saadet Partisi’nin gençlik kolu olan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul Gaziosmanpaşa’daki okullarda harem selamlık kurs düzenliyor.

Yaz etkinlikleri olarak duyurulan kurslarda ilkokul 1’inci sınıftan 8’inci sınıfa kadar olan çocuklar eğitim görüyor. 5 Temmuz’da başlayan kurslar Gaziosmanpaşa’nın çeşitli semtlerinde devam ediyor.

Kurslarda akaid, ilmihal ve Kuran-ı Kerim dersleri yapılıyor. Bunların yanı sıra çeşitli etkinlikler de yapılıyor. “Yaz Bizimle Bir Başka” sloganıyla düzenlenen kurslar 13 Ağustos’a kadar devam edecek.

AGD yetkililerinin verdiği bilgiye göre kurslar çoğunlukla derneğin bürolarında yapılıyor. Geçen yıllarda daha çok okulları tercih ettiklerini belirten yetkililer bu yıl pandemi nedeniyle büroları eğitim yaptıklarını aktardı.

AGD yetkilileri buna rağmen bazı mahallelerde ise kalabalık olunması nedeniyle okulların da tercih edildiğini açıkladı. Yetkililer kız çocuklarının Mustafa Yeşil İmam Hatip Ortaokulu’nda, oğlan çocuklarının ise Mustafa Gümüş İmam Hatip Ortaokulu ve Küçükköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ders yaptıklarını belirtti. Ayrıca Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin de kendilerine yardımcı olduğunu ifade eden yetkililer bazı etkinlikleri okul bahçelerinde düzenlediklerini aktardı.

Öte yandan dernek birkaç yıldır okullar devam ederken de çeşitli etkinlikler düzenliyor. AGD, geride bıraktığımız 2020-2021 eğitim-öğretim yılında da MEB’in izniyle ortaokul ve lise öğrencilerine Siyer-i Nebi yarışması yapmıştı. Online olan yarışma için tüm okullara MEB’den yazı gönderilmişti. Bu programlar ‘MEB’den Millli Görüş Hamlesi’ olarak değerlendirilmişti.

‘İNANÇLARINA BAĞLI FERDLER’

Gerici derneğin Facebook sayfasında şu ifadeler yer alıyor: “Anadolu Gençlik Derneği’nin projesi insan, muhatap kitlesi gençlik, sevdası Türkiye”dir” Derneğin ‘Hedeflediğimiz gençlik’ diye duyurduğu kısımda ise şu ifadeler yer alıyor:

Gençlerimizi milli kültür değerlerine saygılı ve bilgili yetiştirmek.

Gençlerimize ferd -toplum meselelerini tanıma ve çözüm arama alışkanlığı kazandırma.

Gençlerimizi yaratılış gayesini bilen ibadet yaldızlarıyla bezenen kişiler yapabilmek.