Kalınomuz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Haftalardır Memleket Partisinin 1. Olağan kongresinde il Başkanı adayı olacağım hususu hem tarafımca, hem de basın aracılığı ile dillendirilmiştir. Ancak gelinen şu noktada aday olmamın partiye bir fayda sağlamayacağı gibi, örgüt içerisinde bir kaosu doğurabileceğini de görüyorum. Aşağıdaki sebeplerden ve tespitlerden dolayı İl Başkanlığı adaylığından tüm ekip arkadaşlarımından özür dileyerek çekiliyorum.
1-Maalesef üye kayıtları en fazla 90 kişi ile sınırlandırılmıştır. Bu sınırlandırma ve kontenjan, yönetimde bulunan BİR KISIM yöneticilerce zaptedilmiş, doğal olarak sülalecikler, eş dost ve hısımcıklar yapısı oluşturulmuştur. Dolayısıyla YCHP’deki belediye personeli delege yapısından kaçarken İl ve İlçe Başkanlıklarının BİR KISIM yöneticilerinin tekelinde bir yapı oluşturulmuştur. Bu durum demokratik değildir. Olası erken seçime girebilmek için yapılan bu apar topar yönetimler 2023 seçimlerini götürebilecek yönetimler değildir. Dolayısıyla bu üye sınırlandırması ile yönetimde çalışabilecek ve hak eden birçok kişi kadro dışı bırakılmıştır.
2-Bilindiği üzere Memleket partisinin kurucu il başkanlığına Cavit Yenipazarlı getirilmiştir. Bu atama her ne kadar toplumca sürpriz olarak değerlendirilmişse de toplumdaki güce toslama ve yönelme eğilimi sayesinde bu durum şahsi gayretlerim neticesinde de bertaraf edilmiştir.Ancak sayın İl başkanının yönetim kurulunda birlikte çalışmak teklifi tarafımca kabul edilmişse de akıl hocaları sayesinde bu durum gerçekleşmemiş ,ötekileştirme ve ayrıştırmaya yönelik sürek avı başlatılmıştır.
3-Doksan kişi ile sınırlandırılmış üyeler yöneticiler tarafından kapış kapış doldurulmuş ve bu 90 üye binayı bile görmeden Whatsapdaki kimlik bilgileri ile 40 saniyede kaydedilirken, üyeliğim engellenmiş şahsımın üyeliği bile kavga gürültü ile 4 gün gibi bir süre almıştır. Bazı ilçe başkanlarının ve bazı ilçe yöneticilerinin araya girmesi ile sorun ortadan kaldırılmış, Sayın İl Başkanının Kuşadası İlçe başkanına “ Barkan Kalınomuz’u listeye yazabilirsin” talimatından sonra çok şükür partiye kaydım sağlanmıştır. Ancak bu kaydın bile bir diyeti olmuştur. O da eşimin çocuklarının, nişanlılarının, listeden adres taraması yapılarak aynı sitede oturduğumuz komşularımızın üyeliklerinin silinmesi şartıyladır ki nitekim silinmiştir.
4-YCHP deki delege ağalığı hastalığı maalesef partimin Aydın örgütüne de sıçramıştır ve bunların sorumlusu Sayın İl Başkanı ve Pala Remzi lakaplı Remzi Uğur’dur. Pala lakabı boşuna takılmamıştır. Pala, uç bölümü geniş kabzasına doğru daralan kavisli,kalın,kısa bir kılıçtır.Yani kesici bir alettir ve kesmekten başka hiçbir işe yaramaz. Remzi Uğur bu işlerde çok eskidir.Mesela ilk delege ağası olduğunda TL de altı sıfır vardı, Estonya, Slovakya, Sırbistan gibi ülkeler yoktu. Müzeyyen Senar evinin önünde ip atlayan 7 yaşındaki bir kız çocuğu, Bülent Ersoy’da askerlik yapan bir zattı. Şehirlerarası telefon için PTT ye yazdırılırdı. Ankesörlü telefon bile icat edilmemişti. Bülen Tezcan’ın altında bezi vardı, Barkan Kalınomuz da portakalda vitamindi. Dünya değişti, bu zatı muhteremin sıfatı ve özelliği hiç değişmedi. Düşünün ki partimizin ombutsmanı. OOOhhh! YCHP den ihraç edilerek bundan kurtulduk dedik geldik bizi yine burada buldu, delege dizaynı görevini büyük ilçelerde yine üstlendi.
5-Gazetecilerin İl başkanı aleyhine yazdığı yazıların benim tarafımdan yazdırıldığı iddia edilerek ihale edilmesine karşın, benim aleyhime yazılanlar hiçbir zaman il başkanına ihale edilmedi.
6-Bir başka karalama kampanyası ise Benim CHP nin bir ayağı olduğum, Özlem Çerçioğlu ile 28 dakikalık bir telefon görüşme yapmış oluşumdu. Bir televizyon programından sonra telefonla görüştüğüm doğrudur. Eleştirilerime cevap verdi. Hepsi bu. Ali Uzunırmak’la da telefon görüşmesi yaptım, Hüseyin Aksu ile de telefon görüşmesi yaptım, işim gereği Ağır Cezada yargılanan müvekkilimle de telefon görüşmesi yaptım. Ben Belediye başkanı olacağım, milletvekili olacağım diye kimsenin kucağına oturup gazetelere boy boy, çarşaf çarşaf methiyeler düzen beyanatlarda bulunmadım. Ekibimi hiç satmadım. Ne kızım halen daha CHP milletvekili danışmanı, ne de gırtlaktan bağlı olduğum yeğenim milletvekili oldu.
7-Birçok il tüm ilçelerde örgütlenmelerini tamamlanmasına rağmen ilimizde 8 ilçede örgütlenememiş olması ( ki 5 yerde sadece ben önerdim diye atama gerçekleştirilmemiştir.)  ve il başkanlığı binasının açılış fiyaskosu bile anlatıklarımın doğal sonuçlarıdır.
8-Başta Genel Başkanıma ,beni hiç yalnız bırakmayan sevgili eşim Sevgi’ye ,bu seçim çalışmalarım sırasında bana ilgi alaka gösteren, tüm ilçe başkanlarıma ve yönetici arkadaşlarıma , özellikle Sayın Ayhan Başdemir’e, Sayın Efeler ilçe sekreterim Nezir Aydemir’e,  bi il yöneticilerime ve tüm partililerime teşekkür etmeyi bir borç bilirim.
Bu sebeplerle yaşım ve dik duruşum gereği evcilik oynar gibi demokrasicilik oynayamayacağımdan, partime zarar vermemek için adaylıktan çekiliyorum