Haber Aydın’a Google News'te abone olun

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın, kendisine ‘Hakkımızı verin’ diyen madenciye, “Bana mı çalıştınız?” karşılığı verdiği, madencinin “Size oy verdim” demesi üzerine ise, Elitaş'ın, “Bana ne, vermeseydin” dediği iddia edildi.

Bağlı çalıştıkları Uyar Madencilik'ten alamadıkları tazminatları için 5 yıldır mücadele eden Somalı madenciler, seslerini duyurma çabasında. 4 Temmuz günü aileleriyle birlikte otobüsle geldikleri Ankara girişinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın önünde eylem yapacakları gerekçesiyle polis tarafından durdurularak kente girişlerine izin verilmedi.

Kent girişinde bekleyişlerini sürdüren maden işçileri, örgütlü bulundukları Bağımsız Maden İşçileri Sendikası yöneticilerinden oluşan bir heyetle dün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri ile görüştü. Bakanlık yetkilileri haklarını isteyen madencilere, “Haklarınızı veremeyiz emsal olur” yanıtı verdi.

Maden işçileri AKP Grup Başkanvekili  ve MYK Üyesi Mustafa Elitaş’la görüştü. Bu görüşmede Elitaş ile bir madenci arasında geçen diyalog şok etkisi yarattı.

‘BANA NE? BANA MI ÇALIŞTINIZ?’

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu’nun aktardığı o diyaloga göre, AKP’li Elitaş, haklarını istediklerini söyleyen madencilere “Bana ne, bana mı çalıştınız?” karşılığını verdi.

Başaran Aksu’nun aktardığı o diyalog şöyle:
 
“AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile görüşme heyetindeki madenci kardeşimiz arasındaki diyalog.

Madenci: Hakkımızı ödeyeceksiniz

Elitaş: Bana ne? Bana mı çalıştınız?

Madenci: TKİ’ye iş yapan firmada çalıştım. AKP üyesiyim. Oy verdim kesintiniz.

Elitaş: Bana ne? Vermeseydin…”

TALEPLER KARŞILANMAZSA MECLİS'E YÜRÜYECEKLER

AKP'li Elitaş ile yaptıkları görüşmeden sonuç alamayan işçiler, talepleri saat 10.00'a kadar karşılanmazsa engellemelere rağmen TBMM'ye doğru yürüyüşe geçeklerini duyurdu.

Bağımsız Maden İş Genel Başkanı Tahir Çetin, AKP'li Elitaş ile yapılan görüşmenin ardından açıklama yaptı. Mustafa Elitaş'ın 2 aydır kanunun Meclis'e gitmesini engellediğini söyleyen Çetin “Elitaş'a sormak lazım; Bize 3 defa 'yol buluyoruz' dediniz. Yol kanundur. Kanundan başka nasıl yol olur? Siz yıllardır alışmışsınız yolsuzluğa. Biz kanun istedik. Kanun yok mu? Çevik kuvvet, asker, jandarma hepsi karşımızda. Neden? Bu nasıl bir adaletsizlik? Yeter artık” diye konuştu.