Başkan Özdemir açıklamasında Türkiye’deki açlık sınırında 16 milyon kişinin olduğunu belirterek, “Tüketici Hakları Derneği’nin hesaplamalarına göre Türkiye’de 16 milyon kişi açlık, 50 milyon kişi yoksulluk yaşıyor. Aç ve yoksul sayısı 66 milyon kişiyi buluyor. İktidarın görmezden geldiği 83 milyonluk ülkede 66 milyon aç ve yoksul.Üretimin durduğu yerde -hele ki çiftçinin desteklenmediği tarımsal üretimin- dışa bağımlılık başlar, fiyatlar artar. Tarımsal üretim eksikliğinin önüne geçilmezse de sonunda açlık başlar. Hele ki yeterli kaynak yoksa! Geçmişte çok örneği var. Bu verimli topraklarda taneyle sebze, meyve satışını görür olduk. Et, meyve artık bir lüks." Evladım yesin, ben yemesem de olur" diyen ebeveynlerin olduğu,  fırınlarda dünden kalma ekmeklerin daha ucuza satıldığı için tercih edildiği bir dönemdeyiz. Yeni zamlar, 1 Temmuz itibariyle işten çıkarılanlarla birlikte "İnsan gibi yaşamak"; vatandaş için hayal artık. Elektriğe, doğal gaza, benzine gelen zamlarla vatandaş dışarıya çıksa dert, evinde kalsa dert” dedi.

CHP’li Özdemir açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

3 yılda elektriğe 8 kere, doğalgaza 13 kere zam geldi. Emeklisi, genci alınan asgari maaşla, emekli maaşıyla nasıl ödesin? Emekli kendi karnını doyuramıyor ki torununa karne hediyesi alsın. Üniversite mezunu umutsuz, mezun olduğu alanda çalışmak imkânsıza yakın, yeter ki faturalarımızın bir kısmını ödeyebilecek iş bulalım diyorlar. Demokrasi çanları çalıyor. Halk gereken cevabı vermek için seçimi bekliyor. Buradan daha fazla kaçış yok artık. Yapılacak ilk seçimde vatandaş yaşama hakkını elde etmek için, yoksulluğu bitirmek için, evlatlarının geleceği için inanıyorum ki en güzel cevabı verecektir. Umutla, heyecanla o günü bekliyoruz.
Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi millet ittifakının iktidarında vatandaş hak ettiği şekilde yaşayacak, rahat bir nefes alacak. Mutlu huzurlu özgür insanların yaşadığı Türkiye için hep birlikte çalışacağız.