Zam yağmurunu eleştiren CHP’li Mersin, “Bu sene kuraklık sonucunu veren yağmurların olmayışını fark eden AKP hükümeti, maşallah zam yağmurlarıyla aradaki farkı kapatmaya çalışıyor. Elektriğe ve doğalgaza yaptıkları dev zamlar, yakında zam sağanakları olacak ve koca bir milletin üzerine yağacak… Zaten alım gücü sıfırı tüketmiş olan halkımız daha da büyük sıkıntılarla yüzleşecek” dedi.

66 milyon insanın aç ve yoksul olduğunu aktaran Mersin, “Maliyetleri arş-ı alayı aşmış üreticimiz daha da üretemez hale gelecek. Millete tasarruf edin diyenler, zaten alım gücünü ellerinden aldıkları halkımızı kuru soğandan, kuru ekmeğe muhtaç hale getirecekler. Bakın Tüketici Hakları Derneği diyor ki,  Türkiye’de 16 milyon kişi aç, 50 milyon kişi yoksul. Yani 66 milyon insanımız aç ve yoksul!” dedi.

Başkan Mersin açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

İşte bu utanç tablosu AKP hükümetinin, yıllardır beceremeyerek AKP milletvekillerinin, yetkililerinin millete reva gördükleri hayat!

66 milyon açlık ve yoksulluk çeken nüfusa sahip bir ülke mi olur? Hayal bile edemezdik ama gerçek oldu! Düşün bu milletin yakasından artık illallah etti insanlar sizden, bırakın ve gidin!