Yazılı bir açıklama yapan CHP’li Polat Bora Mersin, “Bugün, Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi başhekiminin ifadelerini dehşetle okudum. Bu ifadelerin kendisine ait olmadığını umuyorum, ancak kendisine aitse, bir çift sözü hak etmiş. Sayın başhekim, Birincisi sizin kadronuzdan 30 akademisyen ayrıldıysa bunun sorumluluğunu Aydın şehrinde değil, kendinizde arayın, kurumunuzda arayın. Bu şehir; hem bugün yaşayan biz Aydınlılar hem de kadim halklar için “gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzüdür” haberiniz olsun” dedi.

Başhekime siyaset yapacaksa görevinden ayrılması tavsiyesinde bulunan Başkan Mersin, “Haa yolunuza değinmişsiniz, o yolun terkini yapıp neden kamuya ait hale getirmiyorsunuz? O yolun mülkiyeti de sorumluluğu da kendinizde. Açın rektör beye sorun. Kendi billboardlarınız var yol boyu hangi yerel yönetime vergisini ödüyorsunuz. Yol kenarı duvarlarda neden ADÜ yazıyor? Bilmiyorsunuz hocam! Bildiğiniz, kendi alanınızdaki konularda ahkam kesin siz… Hele Aydın’ı kötülerken tekrar tekrar düşünün. Siyaset yapacaksanız, ayrılın kurumunuzdan, karşılıklı çatır çatır siyaset yapalım sizinle” dedi.

CHP’li Mersin açıklamasının devamında şunları söyledi:

Haa Aydın’ı bu kadar sevmeyen biri, sağlık alanında Aydınlıya ne kadar gönülden hizmet üretebilir? Bu soruyu da ilgililerin cevaplaması için şöylece duvara asayım. Birileri cevaplar herhalde.
Bakın hocam,
Biz Aydınla da Aydınlıyla da gurur duyuyoruz! Size belki şehrimizi ve insanımızı zorla sevdiremeyiz ama, sakın unutmayın Aydın’dan ekmek yiyiyorsunuz.