Haber Aydın’a Google News'te abone olun

Son dakika haberine göre İzmir'in Konak ilçesindeki HDP binasına gelen silahlı bir saldırgan, parti çalışanı Deniz Poyraz'ı öldürdü. Zanlı, gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Olaya ilişkin İzmir Valiliği'nden de açıklama geldi.

Olay, bugün saat 11.05 sıralarında, Çankaya Semti'ndeki HDP İl Başkanlığı'nda meydana geldi. HDP İl Başkanlığı'na gelen eli tabancalı O.G., parti çalışanı Deniz Poyraz'a ateş edip öldürdü. Binadan duyulan silah sesi üzerine olay, polis ve sağlık ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis, binanın bulunduğu sokağın çevresini güvenlik şeridiyle çevirdi. Yaya geçişine sokak kapatıldı. Yapılan çalışma sonrası silahlı saldırgan O.G. yakalanarak gözaltına alındı. O.G. emniyete götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

VALİLİKTEN VE HDP'DEN AÇIKLAMA

İzmir Valiliğinden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde bugün saat 11.05 sıralarında, 32 iş yerinin bulunduğu bir iş hanının 2'nci katındaki HDP İl binasına, sağlık çalışanıyken ayrılmış olan O.G. isimli kişi girerek, parti çalışanı D.P.'yi tabancayla ateş edip öldürmüştür. Şüpheli şahıs yakalanmış olup, olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır" denildi.

"CAMI KIRIP ATEŞ ETTİ"

DHA muhabiri yaşanan olayın detaylarını anlattı:

İddiaya göre bir kişi binaya girdikten sonra sandalye ve yangın tüpü ile camı kırdı, ardından da ateş etmeye başladı. Yaya ve araç girişine izin verilmedi. Salgın kendisi teslim oldu ve gözaltına alındı.

Burası İzmir'in iş merkezlerinden bir tanesi özel kuruluşlar ve devlet kurumları var. İzmir Fuarı'na da yakın noktada. Otobüs ve tramvayın kullanıldığı güzergahın önünden geçtiği nokta.

HDP katı boş değil orada da gün içinde partililer, çalışanları oluyor.

Şu anda gazeteciler ve güvenlik güçleri dışında bölgede fazla bir insan yok, yaklaştırılmıyorlar.

"SALDIRGAN 35-40 YAŞLARINDA BİR ERKEK"

Olay yeri inceleme ekipleri binada ve caddede çalışmalar yapıyor. Vatandaşların yaklaşmasına kesinlikle müsaade edilmiyor. Saldırganın kimliği ile ilgili açıklama yapılmadı henüz. Saldırgan 35-40 yaşlarında tahminimize göre, sakallı bir erkek. Geniş güvenlik önlemleri arasında binadan çıkarıldı.

Olay çok hızlı gerçekleştiği için görgü tanıkları ne olduğunu anlayamadıklarını ve hemen kaçtıklarını söyledi. Çevrede de büyük bir paniğe neden oldu. İzmir'in göbeğinde silah sesi duydukları için panikle kaçıştılar.

HDP'li yetkililer geldi, İl Emniyet Müdürü ile konuştular.

Vatandaşlar bu binada yakınları olduğunu söyleyip buraya girmek istiyorlar ama tedbir gereğince polis ekipleri tarafından alınmıyor.

HDP: PARTİ BİNAMIZ BASILDI

Olaya ilişkin sosyal medyadan HDP, "İzmir'de parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basılarak binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır."açıklamasını yaptı.