Önergeyi ‘itiraf’ olarak değerlendiren Mersin, “Dün iktidar partisinin Aydın il başkanı, geçtiğimiz günlerde AKP ve MHP’li büyükşehir meclis üyelerinin, hükümetin memleketi soktuğu krizi ikrar ve adeta ifşa ettikleri, bir itiraf niteliğindeki önergelerini aklamaya çalışmış. Hep dedik şapka düştü kel göründü. Memleket beterin beterini yaşadı AKP’yle. Bakın TÜİK verilerine göre bile, bu memleketteki en zengin % 5’le diğerleri, yani bizler arasındaki gelir farkı tam 30 kata çıkmış. Rezilliğe bakar mısınız? Vatandaşa verdiği krediyi yardımdan sayan bir hükümet… Aylarca 2 maskeyi dağıtamayan, millete aşı bulamayıp kendileri 3. Doz aşılara başlamış bir hükümet” dedi.

Vatandaşın ekonomik zorluk yaşadığına dikkat çeken Mersin, “Millet aç geçirdi aylarını, parasızlık umutsuzlukla harman oldu artık millete. Siz avare avare tavanları seyrederken, bu ilin şehremini, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımızın başlattığı seferberlikle, berberinden, şoförüne, servisçisine kadar desteğini aldı, elinden tuttu Aydın Büyükşehir Belediyesi 10 milyona yakın maske dağıttı. Bakın hükümetinizin esnafa yardım diye, yarım yamalak dağıtmaya uğraştığınız 3,4 milyarı, genel bütçeye oranlayıp, aynı oranı büyükşehir belediyemizin bütçesine oranlasak rakam 2 milyon etmiyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin sadece dağıttığı maskelerin maliyeti bunun kat kat fazlası beyler. Hangi rüyadasınız siz?” dedi.

Başkan Mersin açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Sayın Özmen,
Bu şehirde şu kötü zamanlarda fukaramızın bebeği süt, bez sıkıntısı çekmedi. Tenceresi kaynadı. Aydın Büyükşehir Belediyesi iyiki var ki, kimin nerede ne derdi varsa koştu imdadına.
Ama sizin derdiniz bu değil ki, günü kurtarmak. Fukara kimdir nerede yaşar bilmezsiniz ki siz. Hayat size güzel.
İşte bu nedenle siz susun. Defalarca söyledim, bakın lütfen bari susun. Evet doğru itiraf ettiniz AKP hükümeti fakirleştikçe fakirleşen milletimize fayda e-de-me-di. Beceremedi!
Bunu artık sizin meclis üyeleriniz dahi itiraf etmek zorunda kaldı. Bakın onlar öğreniyor ha gayret bay Özmen, avukat adamsın senin de hızlı öğreneceğine inancım tam.
AKP’li meclis üyeleri hükümetlerinin başarısız olduğunu kabul ettiler, biz yapamadık büyükşehir fakir fukaraya destek versin talebinde bulundular.
Siz merak etmeyin büyükşehir zaten gurebanın, fukaranın yanında hep.