Haber Aydın’a Google News'te abone olun

Meclis kulislerinde Bahçeli’nin grup konuşması çok hızlı etki yarattı. ABD'ye karşı çok sert sözler sarf eden Bahçeli’nin hedefinin Cumhur İttifakı ortağı AKP ve lideri Erdoğan olduğu kulislerde gerek MHP gerekse AKP'li vekiller tarafından seslendirildi.

NATO zirvesinde ABD Başkanı Joe Biden ile AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmesinde  ılımlı mesajların verilmesinin MHP'de rahatsızlık yarattığı meclis kulislerinde konuşuluyor.

Günboyu'nun kulis haberine göre; Bahçeli geçen hafta MHP grup toplantısında 24 Nisan sözde Ermeni Soykırım kabulü konusunda, “ABD Başkanı nasıl onaylamış onu yüzüne karşı söylenmesi ve konuşulmasının ümit ediyorum” demişti.

ABD Başkanı Biden ile görüşmesinden sonra açıklama yapan Erdoğan’ın bu konudaki soruya, "Hamdolsun böyle bir konu geçmedi" şeklindeki açıklaması görülüyor ki MHP’yi de Devlet Beyi de çok rahatsız etmiş durumda.

"BİZE PARMAK SALLIYORLAR"

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün partisinin grup toplantısında ABD Başkanı Joe Biden hakkında çok sert ifadeler kullandı: 

"Biden’ın Türkiye’yi nasıl ve hangi seviyede bir müttefik gördüğü belirsizliğini korumaktadır. ABD Dışişleri Bakanı peşin hükümlere teslim olmuştur. ABD Senatosu’nda konuşan bakan ya cahil, ya da küstahtır. Bizim endişelerimizin mahiyetini, şüphelerimizin içeriğini öğrense bu bakanın dışarı çıkacak mecalinin olmadığını cümle alem görür.

Arkamızdan dolanıyorlar müttefikler edebiyatı yapıyorlar. Teröristlerle iş tutuyorlar stratejik ortaklıktan bahsediyorlar. 15 Temmuz darbecilerini koruyorlar, FETÖ’yü barındırıyorlar demokrasi ve hukuk alanlarında bize parmak sallıyorlar."