Haber Aydın’a Google News'te abone olun

İstanbul Üniversitesi’nde usulsüzlük yapıldığına dair bilgi ve belgeleri rektörlüğe bildiren memur Y.Ö.’ye maaş kesme cezası verilirken usulsüzlük yaptığı iddia edilen kişiler hakkına işlem yapılmadığı ortaya çıktı.

İstanbul Üniversitesi’nin; Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nda usulsüzlük yapıldığına dair bilgi ve belgeleri rektörlüğe bildiren memur Y.Ö.’ye, “ticari sır niteliğindeki bilgileri ifşa ettiği” gerekçesiyle maaştan kesme cezası verdiği öğrenildi.

Y.Ö.’nün usulsüzlük yaptığını iddia ettiği kişiler hakkında ise inceleme yapılmadığı öne sürüldü. Y.Ö. bu kez konuyu Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) taşıdı.

Y.Ö. üniversitede bazı usulsüzlükler olduğunu ve bunu yapan şirketin sahiplerinin AKP’li Sultangazi Belediyesi’nde şube müdürüyken üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na getirilen Y.P. ve KHK ile sürekli işçi kadrosuna geçen F.A. olduğunu savundu.

Usulsüzlükler gündeme geldikçe Y.Ö.’nün görev yeri değiştirildi. Mart 2020’den bugüne Y.Ö. hakkında 3 ayrı disiplin soruşturması açıldı, görev yeri 8 kez değiştirildi.

Hakkındaki tüm kararlara karşı idare mahkemesinde dava açan Y.Ö.’nün 4 ayrı iptal davası halen sürüyor. Son olarak İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü; Y.Ö.’nün, usulsüzlük yaptığını iddia ettiği kişiler hakkında inceleme başlattı. Y.Ö., bu sonuca itiraz ederek, firmanın 3 kez ihale aldığına dair belgeleri rektörlüğe sundu. Ancak Rektörlük bu kez Y.Ö. hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda Y.Ö.’ye maaşından kesme cezası verildi. Y.Ö. hem, rektörlüğün hakkındaki maaştan kesme cezasını yargıya taşıdı, hem de konuyu YÖK’e taşıdı.