Haber Aydın’a Google News'te abone olun

Vatandaşların canını hiçe sayarak plaja inen helikopterin iş insanı Ceyhan Saldanlı'ya ait olduğu ortaya çıktı. Saldanlı, AKP döneminde aldığı ihalelerle dikkat çekiyor.

Sosyal medya bir plaja inen helikopterin görüntüsü büyük yankı buldu. Görüntülerde onlarca vatandaşın arasında bir helikopterin plajın ortasına indiği görülüyordu.

SAHİBİ BELLİ OLDU

Helikopterin içinde kim olduğu merak konusu olurken gerçekler kısa süre sonra ortaya çıktı. Helikopter AKP döneminde aldığı ihalelerle adından söz ettiren iş insanı Ceyhan Saldanlı'ya aitti. 

Bereket Enerji'nin sahibi olanSaldanlı, daha önce girmiş olduğu bir kamu ihalesini kazanmış olmasına rağmen yükümlülüklerini yerine getirmeyerek ihaleden çekilmişti. Bunun üzerine kamu ihalelerinden 6 ay men cezası almıştı. 

Ancak ceza süresi dolmadan Gediz Enerji'yi bünyesine katarak dikkatleri üzerine çekmişti.

İLK VUKUATI DEĞİL

Ceyhan Saldanlı'nın helikopteri çok sık kullandığı ve her yeri pist olarak kullandığı ortaya çıktı.

Daha önce de helikopter pisti bulunamadığı için bir hastanenin bahçesine inen Saldanlı, Fethiye'deki yazlığına da helikopterle gitmişti. O dönem bu ziyaretleri gazetelere haber olmuştu.

AÇILIŞ BERAT ALBAYRAK İLE

Saldanlı'nın yaptığ enerji yatırımları AKP döneminde katlanırken, Berat Albayrak'ın Saldanlı'nın şirketlerinin yapmış olduğu projelerin açılışlarına katılıp, kurdela kestiği ortaya çıktı.