Haber Aydın’a Google News'te abone olun

Meclis'te yaptığı "liyakat" çıkışı nedeniyle parti yönetimince eleştirilen Tokat Milletvekili Yücel Bulut, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada konuşmasını haberleştiren basını suçladı.

MHP Tokat milletvekili Yücel Bulut, Meclis'te yaptığı "Liyakat kavramına dayanmak zorundayız. Kimse hak etmediği makama gelmemeli" konuşmada parti yönetimi tarafından eleştirilince suçu gazetecilere attı.

Bulut, Twitter hesabından şunları söyledi:

" TBMM'de gerçekleşen görüşmeler esnasında; İcra ve İflas Kanununda yapılan değişikliğe ilişkin yapmış olduğum konuşma nedeniyle, Cumhur İttifakı düşmanları aciz yalanlarına ve ucuz fitnelerine bir yenisini daha eklediler.

İdeolojik paçavra vasfındaki "Cumhur İttifakının demirbaş düşmanı" sözde basın organları, "uzun süren yargılamalara ilişkin değerlendirmelerimi" ve liyakat konusundaki vurgumu "Cumhur İttifakında Çatlak Ses" gibi komik ama fıtratlarına uygun bir alçaklıkla haberleştirdiler.

Milletimizin 21.Yüzyıldaki mührü ve istikbalimizin teminatı olan Cumhur İttifakını, böyle ucuz yalanlarla ve alçak fitnelerle sarsabilecekleri rüyasından bir an önce uyanmalıdırlar. Bu ucuzluk; nafile bir hayal olduğu gibi, gerçekleri çarpıtmayı adet edinen bir yüzsüzlüktür."

 SİYASİ BİR DEĞERLENDİRME

"1 Haziran 2021 tarihli grup konuşmasında Sayın Genel Başkanımız "Adalet kurumları son kararlarını vermekte geciktikçe dipsiz tartışmalar, ipe sapa gelmez polemikler, bilhassa dış tahrikler artış göstermektedir." sözleriyle değerli görüşlerini kamuoyu ile paylaşmıştır.

Yine 4 Mayıs 2021 tarihinde Muhterem Genel Başkanımız tarafından basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulan Anayasa Taslağının önemli başlıklarından bir tanesi olan " Türkiye Liyakat Kurumu" da Sayın Genel Başkanımız tarafından kamuoyuna aynı basın toplantısında açıklanmıştır. Konuşma kapsamında, görüşülen yasanın amacına uygun olarak, uzun süren yargı süreçleri ve iflas tasfiye süreçlerinin yarattığı mağduriyete vurgu yapılmıştır.

Mevzuatımız bu konuda yeterli olmakla birlikte, gecikmiş adalet konusunda etkin yaptırım ve denetim kurumlarının işler hale getirilmesi, ayrıca 'insan' odaklı çözüm arayışları ile liyakatın ülke geleceği için ehemmiyeti vurgulanmıştır. Bu, siyasi bir değerlendirme olmanın ötesinde, her vatandaşın hemfikir olacağı milli bir temennidir."

HEP BİR AĞIZDAN SES ÇIKAR

"Bu gerçeklere rağmen cumhur ittifakında çatlak ses arayan gafillere bir kez daha hatırlatmak isteriz ki, Cumhur İttifakından 'Çatlak Ses' çıkmaz. Çıksa çıksa ihaneti ürküten, bölücüyü titreten, işbirlikçileri defeden, güçlü ve gür bir ses 'hep bir ağızdan' çıkar.

Çatlak ses arayanlar, 2023 yılında gerçekleşecek seçimlerde Cumhurbaşkanımız ve liderimiz etrafında kenetlenmiş Cumhur İttifakı kadrolarının zaferi karşısında, aradıkları çatlak sesi, zillet ittifakı'nın içinde en güçlü haliyle ve ebediyen duyacaklardır."

KİMSE HAK ETMEĞİ MAKAMA GELMELELİ

TBMM Genel Kurulu'nda, İcra ve İflas Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerinde konuşan MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut liyakat çağrısı yaptı.

Yücel Bulut'un konuşması Meclis tutanaklarında özetle şöyle yer aldı:"İnsan kaliteli olursa, insan nitelikli olursa, insan ehliyet sahibi olursa bunun anlamı güçlü yargı, güçlü adalet, güçlü tapu idaresi, düzgün işleyen devlet su işleri, düzgün işleyen bayındırlık hizmeti demektir. Dolayısıyla, bütün bu tartışmaların hepsi insan odaklı yapılmak zorundadır, nitelikli insanı aramak zorundayız ve gelip tüm tartışmaların neticesinde 'liyakat' kavramına dayanmak zorundayız. Kimse hak etmediği makama gelmemeli."