Aydın’ın altyapısını yenileyerek kalıcı hizmetler sunan ve birçok ilçede içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu ve tarımsal sulama yapım işlerini sürdüren Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) iş makinesi filosunu 37 adet Beko Loder kazıcı yükleyici, 1 adet toprak silindiri, 1 adet Greyder ile güçlendirdi. Efeler Atatürk Kent Meydanı’nda sergilenen araçlar için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla bir tören düzenlendi.

Törende bir konuşma yapan ASKİ Genel Müdürü Hakan Olkaç, satın alınan araçların kurumun öz malı olduğunu vurgulayarak Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti.

‘Aydın halkından topladığımız vergilerle aldık’

Olkaç’ın ardından bir konuşma yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Bu imkanları bize Aydın halkı sağladı. Bu gördüğünüz araçları biz Aydın halkından topladığımız vergilerle aldık. Ve şimdi de Aydın halkına daha iyi hizmet verebilmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bu zamana kadar yapmış olduğumuz hizmetlerin kat ve kat fazlasını yapacağız” dedi.

Başkan Yıldırımkaya: Çok duygulandım

Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya’nın iş makinelerinden dolayı memnun olduğunu gören Başkan Çerçioğlu, ‘Hayrola başkanım, neden böyle gözlerin gülüyor senin?’ dedi. Yıldırımkaya ise, “Başkanım valla birer tane Özlem Başkanım bize verecek götüreceğiz herhalde. Çok duygulandım, öz malımız dedi Hakan bey. 22 milyonluk bir yatırım. Aydın’ımıza mübarek olsun” dedi.

Başkan Özcan: İyi ki varsınız

Törende konuşan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ise şu ifadeleri kullandı:

Sayın Başkanım, yaklaşık 23 milyonluk yatırım. 39 tane araç. Taksimat yapıldığında her ilçeye neredeyse 2 araç düşüyor. Şehrimizin, ilimizin ihtiyaçlarını karşılıyorsunuz. İyi ki varsınız

Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden ise, “Efendim, ihtiyacımız var. Ne zaman ihtiyacımız olsa sizden destek aldık, alıyoruz. Çok teşekkür ederim” dedi.

Başkan Kaya: İnşallah sizin desteğinizle sorunları halledeceğiz

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya ise yaptığı konuşmada, “Sayın Başkanım, öncelikle size çok teşekkür ederiz. Makinelerimiz yok, kazandığımızı da eski arabalarımıza harcıyorduk. İnşallah sizlerin desteğiyle sorunlarımızı halledeceğiz. Çok teşekkür ederiz” dedi.

Dualarla hizmete başladı

Konuşmaların ardından 39 iş makinesi için dua edildi. Duanın ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin satın aldığı 39 iş makinesi resmi olarak göreve başladı.