Haber Aydın’a Google News'te abone olun

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı CNN Türk yayınında önemli açıklamalarda bulundu.

Yüz yüze eğitimin neden iki gün olduğunu açıklayan Selçuk, okulların 5 gün açılacağı tarihi de açıkladı. 

Selçuk, ''Şartlar güzel giderse aşının da olumlu etkisini görürsek planımız 1 Eylül’de okulları 5 gün açmak'' ifadelerini kullandı. 

Selçuk açıklamaları şöyle:

''-Farazi olarak şunu düşünüyoruz Eylül 1’e alalım biraz daha erken başlayalım, böyle başlarsak kazanımları nasıl sağlarız burada uyum programı söz konusu. Bu çalışma bütün sınıflar için kritik konu ve kazanımları belirliyor. Bu şu demek; önümüzdeki yıl hangi hafta ne şekilde ilerleyeceğini belirtiyor her ders içi. Biz bunu okullarda paylaşacağız ve okullarda ona göre şekillendirecek.

-Biz hesabımızı yaza göre de kışa göre de yapıyoruz. Şartlar güzel giderse aşının da olumlu etkisini görürsek planımız 1 Eylül’de okulları 5 gün açmak. Koşullar zorlayıcı şekilde gelirse başka bir çalışma gelebilir onun da hazırlığı var.

-Biz geçen dönemde de karneyi günler öncesinden verdik. Karne dijital verildiği için tüm öğrenciler sıra olup velilerde orada hep beraber karne dağıtımı gibi tören olmadığı için… Milyonlarca öğrencimiz var, hepsi birden aynı anda dijital sisteme girmeye çalışıyorlar ve sıkışma oluyor. Günler öncesinden açtık.

-Ölçme değerlendirme ile ilgili danışma kurlumuz var. Bizim en çok danıştığımız kişiler il müdürleri öğretmenler ve okul müdürleri. Bir karar alırken Bitlis’te farklı İstanbul'da farklı etkiye yol açıyor. Sahaya danışmak lazım.  Böyle baktığımızda da süreç içerisinde alınan kararlar bölgesel olarak farklılaşa biliyor ve ihtiyaç temelli hareket ediyoruz. Notlar ile ilgili 1. dönemde alınan notlar var. Eğer isterseniz birinci dönem notunuz geçerli olabilir bir öğrenci diyebilir ben çok hazırlandım ve notlumu yükseltmek istiyorum diyebilir. İsteyen sınava da girebilir isterse öğrenci sorumluluk sınavlarımız var ayın sonunda oradaki sınavlara girerek de dersi kalmışsa ve dersi düşükse sorumluluk sınavına girip yükseltebilir. Hiç girmez ise birinci dönemdeki notunu geçireceğiz.''