Haber Aydın’a Google News'te abone olun

Aanadolu Ajansı, AKP'li Altınok'un ve Vali Şahin'in imzasının yer aldığı "Peker'e koruma kararında FETÖ izi" haberindeki isimleri sildi.

Anadolu Ajansı, organize suç örgütü lideri  Sedat Peker hakkında yaptığı koruma kararı haberinde bugün AKP milletvekili olan eski Vali ve İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok'un da imzasının olduğu belgeyi silerek yeniden yayınladı. 

Anadolu Ajansı, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'e verilen koruma polisi üzerinden tartışmalar devam ederken, “Suç örgütü elebaşı Sedat Peker'e 'DHKP-C tehdidi' bahanesiyle verilen koruma kararında FETÖ izi tespit edildi” başlığıyla bir haber paylaştı.

Haberde, "Bu yazışmalarda, DHKP-C güdümünde yayın yapan internet sitesinde, suç örgütü elebaşı hakkında hakaret ve tehdit içerikli ifadeler kullanıldığına yönelik değerlendirmeler yapıldı. Kararın tebliğ edildiği suç örgütü elebaşı, 26 Ocak 2015'te koruma istemediğini bildirdi ancak 5 Şubat 2015'te tekrar koruma için başvuruda bulundu. Bu talebin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünden 20 Şubat'ta, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden de 26 Şubat'ta İstanbul Koruma Şube Müdürlüğüne "Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcıları" imzasıyla Peker'in DHKP-C tarafından tehdit edildiğine yönelik yazılar yazıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü kaynaklarına göre, İstanbul İl Koruma Komisyonu 6 Mart 2015'te toplanarak Peker için polis yakın koruma kararı aldı. Aynı komisyon tarafından Peker'e koruma verilmesiyle ilgili karar 2016, 2017, 2018 ve 2019'da da uzatıldı. Adı "FETÖ borsası" iddialarına karışan ve meslekten ihraç edilen eski İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Özgür Taşdemir'in, 2017'de İstanbul Valiliği'ne, "DHKP-C’nin Okmeydanı’nda suç örgütü elebaşına ait kumarhaneye saldırılar düzenleyebileceği" uyarısının yer aldığı bir tutanak gönderdiği tespit edildi. Örgüt elebaşı için verilen koruma kararı 2020 Eylül ayında kaldırıldı" ifadeleri yer aldı.

Söz konusu haberde yer alan belgede, bugün AKP milletvekili olan, eski İl Emniyet Müdürü Selami Altınok ile yardımıcı Mustafa Çalışkan’ın, ve bugün Ankara Valisi olan, eksi İstanbul Valisi Vasıp Şahin'n imzasının bulunduğu görüldü.

Gazeteci yazar Bülent Korucu, haberin altına Selami Altınok'un AKP milletvekili, Vasıp Şahin'in de Ankara Valisi olduğunu hatırlatan bir tweet attı. 

Ajans bir süre sonra paylaşımı silerek linki kaldırırken, belgede imzaların olduğu bölüm kesildikten sonra sonra yeniden paylaşıldı. 

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Habertürk’teki programda Terörden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı olarak sorumlu gösterdiği Mustafa Çalışkan da halen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor.