Haber Aydın’a Google News'te abone olun

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ile FETÖ'den ceza alan Azerbaycanlı iş adamı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu arasında yaşananlar Sedat Peker'in iddiaları ile tekrar gündeme geldi. Ağar ile Gurbanoğlu'nun bomba görüntüleri ortaya çıktı.

Sedat Peker, Mehmet Ağar'ı Gurbanoğlu'na ait Yalıkavak Marina'ya çökmekle suçlamıştı. Ağar, bu iddiaları yalanlamış, 'biz olmasak oraya mafya çöker' sözleri için de özür dilemişti. 

KRT'de yer alan habere göre; 2014 yılında Mehmet Ağar ile Mansimov Gurbanoğlu'nun aynı masada oturduğu görüntüler ortaya çıktı. O günlerde Ağar ve Gurbanoğlu çok yakın dosttu. 

Görüntüler, Gurbanoğlu'nun annesinin doğum günü partisinden. Bir masa, masanın başında Mehmet Ağar, hemen yanında Gurbanoğlu, onun yanında sanatçı Mahsun Kırmızıgül ve Hürriyet gazetesinin başyazarı Osman Müftüoğlu ve karşılarında Sibel Can. 

O dönemlerde Ağar ile Gurbanoğlu'nun arasından su sızmadığı yıllar, FETÖ'cü ilan edilmediği günlerden. Hepsini bir araya getiren Gurbanoğlu'nun annesinin doğum günü. Kalabalık bir davetli topluluğu var, yiyip içiliyor, şarkılar söyleniyor. Gurbanoğlu bir ara Sibel Can'ı dansa bile kaldırılıyor. İkili bir süre samimi şekilde dans ediyor.

Mahsun Kırmızıgül, Gurbanoğlu ile yakın arkadaş. 9 yıl aradan sonra eline ilk defa mikrofon alacak kadar samimiler. Hürriyet'in başyazarı Osman Müftüoğlu da yakın arkadaşlar masasında. Müftüoğlu 'bozkurt' işareti yapan Gurbanoğlu'na, 'zafer' işareti yaparak karşılık verecek kadar masadakilerle samimi. 

Misafirler arasında Gurbanoğlu'nun memleketlileri de var. Azeri şarkılar ve türküler de söyleniyor. Mehmet Ağar masanın en ağır konuğu.

Doğum Partisi, Azerbaycan'ın Lenkeran kentinde, Gurbanoğlu'nun sahibi olduğu otelde verildi. Sıkı dostların doğum partisi için Azerbaycan'a kadar gittiği ortaya çıktı.  

O dönem; Mehmet Ağar ile Gurbanoğlu'nun yakınlığının, samimiyetinin ilerlediği zamanlar. Sonrada FETÖ'cü olmak ile suçlanan Gurbanoğlu ifadesinde o yıl Ağar'ın oğlu Tolga Ağar'ın Yalıkavak Marina'da şube müdürü olarak işe başladığını anlatmıştı. Sonrasında Ağar ailesinin şirketteki ağırlığı giderek arttı. Önce Tolga Ağar, İstanbul'da şirkatin yönetimine getirildi, AKP'den milletvekili olunca Tolga Ağar'ın yerini babası Mehmet Ağar aldı.

Gurbanoğlu 2016 yılında Yalıkavak Marina'nın yüzde 50 hissesini sattı. Bu satışta dolandırıldığı gerekçesi ile dava açtı. O davadan sonra hakkında 2017'de ve 2020'de hakkında 2 FETÖ soruşturması açıldı. 2020'de tutuklanarak cezaevine konuldu. FETÖ'ye yardım suçundan 5 yıl ceza aldı. Ama hapis yattığı süre göz önüne alınarak serbest bırakıldı. 

Bu iddiaları bir yıl sonra Sedat Peker'in açıklamaları ile tekrar ülke gündemine taşındı. Peker, Ağar'ı Yalıkavak Marina'ya çökmekle suçladı. Ağar iddiaları yalanladı, "biz olmasak mafya çökecekti" diye yanıt verdi. Sonra da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tepki gösterince özür diledi. 

2014 yılında Gurbanoğlu'nun kurduğu dostlar sofrası dağıldı. 6 yıl sonra Mehmet Ağar Yalıkavak Marina'da kendi dostlar sofrasını kurdu.