Haber Aydın’a Google News'te abone olun

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, ilk basın toplantısında Memleket Partisi'nin logosunun çalıntı olduğu iddialarına yanıt verdi.

Kuruluş dilekçesi resmi olarak İçişleri Bakanlığı'na teslim edilen Memleket Partisi'nin logosu hakkında sosyal medyada ‘çalıntı’ iddiaları ortaya atıldı.

Partinin logosunun, uluslararası e-ticaret şirketi ViziNova'nın logosundan alıntılandığı savunulurken, iki logo arasındaki benzerlikler dikkat çekti.

İşte iki logo:

Logonun çalıntı olduğu iddialarına yanıt veren İnce, şunları kaydetti:

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarının logolarına bile yıllardır laf ediyorlar. Türkiye'de kurulan siyasi partilerin logosuna laf edilmeyen yok. Eleştirilere teşekkür ederiz ama ben bir açıklayayım görün. 

7 spiral, 7 nokta. Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesi var. 7 coğrafi bölgenin insanının birbirine sarılması, birbirine eşitliği olan bir Türkiye var orada. 

Yani anavatan, yavruvatan, mavi vatan, gök vatan hepsi var orada. Aynı mavinin altında aynı gökyüzünün altında 7 coğrafi bölgenin birbirine sarılmış insan figürü. 

Peki neden mavi? Biz ilhamımızı bir çift mavi gözün ışıltısından alıyoruz, Atatürk'ten alıyoruz. Onun için rengimiz mavi. 

Sloganımız MAVİ. Anlamı, M, memleket, A adalet, V vicdan, İ iş.

Nazar boncuğu kültürümüzün bir parçası. 

Bir şirketin logosuna benziyor. Orada 8 tane var, burada 7 tane var. Orada da yuvarlak sizde de yuvarlak var. İnsan kafasını kare mi çizeceğiz ya.