Yazılı bir açıklama yapan Gürbilek şu ifadeleri kullandı:

Aylardır üstüne basa basa haykırıyoruz, pandemi sürecini de en az ekonomiyi yönettiğiniz kadar kötü yönetiyorsunuz. Attığınız hiçbir adım, köklü çözümler üretmeye yönelik değil, bize eski sağlıklı günlerimizi getirmekten çok uzak diyoruz. Ancak bütün bu uyarılarımıza kulaklarını kapatıyorlar.
İşte şimdi küçük esnafımızın neredeyse tamamının evlerine kapatıldığı bir süreci tamamladık. Aylardır bu işi tam anlamıyla çözmenin yolu hızlıca aşılama sürecini tamamlamaktan geçiyor diyen uzmanlara inat, AKP hükümeti bu süreci aşılama anlamında adeta yatarak geçirdi. Defalarca sorduk, Aydın’da kaç kuaför esnafımız, kaç restoranımız, küçük sanayide çalışan kaç çırağımız kalfamız, kaç şoförümüzü aşıladınız dedik, cevap yerine hep tıss sesi geldi.
Şimdi açılmadan sonra ne olacak peki? Bu geçen sürede neyi değiştirdiniz, eyy AKP hükümeti?
Neyin değiştiğini ben sizlere izah edeyim.
Elimizde avucumuzda Türkiye’de oynanacak bir şampiyonlar ligi finali vardı. Ülkenin aşılama ve vakalardaki durumunu gören UEFA, pardon diyerek elimizden aldı Portekiz’e verdi. Şimdi ne desek boş. Dışarıdan pandemiyle mücadele karnemizdeki not, kocaman bir sıfır.
Futbolcunun olacağı bir ortamda bile verdiğiniz güven bu kadarken, turizm nasıl yürüyecek bu yaz ülkemizde? 22 futbolcusunu göndermeyen Avrupa, yüz binlerce insanı tatile yollar mı sanıyorsunuz bu ülkeye?
Yapamadınız, beceremediniz deyince kızıyorsunuz. Ülkemizde artık iş yok, aş yok, aşı yok deyince sinirden zıplıyorsunuz, zıplamayın.
Aşı bulun, iflas etmekte olan turizm sektörüne, bir daha dükkân açamayacak hale getirdiğiniz küçük esnafa, tenceresinde aş yerine taş kaynatan ablama, kardeşime bir çare bulun. Ya da tertemiz bırakın bu işi 3 bayramdır bayram edemeyen Türk milleti, gidişinizle yıllar sonra ilk kez bayram etsin.