Haber Aydın’a Google News'te abone olun

HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Unutmayın! Sizi perişan eden Covid-19 değil, AKP-128’dir” dedi.

Pazartesi gününden itibaren kademeli olarak normalleşmeye geçileceğini belirten Erdoğan, “Sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz” demişti. Bunun üzerine Twitter’da #HelalEtmiyorum etiketi birinci sıraya yükselmişti.

Demirtaş Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

1- Merhabalar, nasılsınız? Yoksulluktan intihar noktasına gelmiş olan halkı düşündükçe hapishane yemeği bile boğazıma diziliyor. Lüks saraylarda 3-5 maaşla zevk ve sefa içinde yaşayanlar hiç mi utanmıyorlar?

2- Unutmayın! Sizi perişan eden Covid-19 değil, AKP-128’dir.

3- Yolsuzluk demek devletten bir miktar çalmaktır. Bunların yaptığına yolsuzluk demek yetersiz kalır. Çünkü devleti komple çaldılar. Bu yüzden yoksulsunuz, işsizsiniz ve yardım alamıyorsunuz güzel kardeşlerim.

4- Hiçbirimiz bunu hak etmiyoruz. Merak etmeyin, el ele vereceğiz, hep birlikte düzlüğe çıkacağız. Bu mafya düzeninden bir an önce kurtulmak için her yerde yüksek sesle erken seçim isteyin. Örgütlenin ve umutlu olun. Kazanacağız, içiniz rahat olsun. Selamlar, sevgiler.