Türkiye, koronavirüs salgını ve ekonomik kriz nedeniyle zor günlerden geçiyor. Artan kur fiyatları, girdi maliyetleri, temel masraflar gibi nedenlerle hayat pahalılığı yaşamın her alanında hissedilirken, dar ve orta gelirli vatandaş sadece ‘yaşayabilmek’ için mücadelesini sürdürüyor. Dört kişilik ailenin yoksulluk sınırının 8 bin 856 TL’ye yükseldiği, asgari ücretin ise 2 bin 825 lira olduğu Türkiye’de yaşam savaşı veren yurttaşlar, borcu borçla kapatarak maçı idare etmeye çalışıyor.

Pazar yerinde yürek burkan görüntü

Pandeminin de etkisiyle zor günler geçiren vatandaşların durumunu anlatan bir fotoğraf sosyal medya üzerinden bir pazar esnafı tarafından paylaşıldı. Kendisinden alışveriş yapan bir vatandaşın verdiği 10 TL’nin üzerinde, “Yılmaz abimin trafik kazasında cebinden çıkan para” yazdığını gören esnaf sosyal medya üzerinden çağrı yaparak paranın sahibine seslendi.

Sosyal medya hesabından paranın fotoğrafını paylaşan esnaf, “Bu para alışveriş sırasında elimize geçti. Rahmetlinin yakını buralarda olabilir. Ulaşırsa kendisine teslim ederiz” ifadelerini paylaştı.