Haber Aydın’a Google News'te abone olun

İçişleri Bakanlığı'nın, 17 Mayıs’a kadar sürecek “tam kapanma” döneminde sokağa çıkma yasağından muaf olacak meslekler listesinde çilingirler yer almadı.

İstanbul Anahtarcılar ve Çilingirler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sinan Bakkal "7 Mayıs’tan sonra sokağa çıkamayacağız. Ev ya da araç anahtarını kaybedenin veya kıranın imdadına yetişemeyeceğiz. Vatandaş da mağdur olacak" dedi.

İstanbul Anahtarcılar ve Çilingirler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sinan Bakkal, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde muaf olanlar listesinde çilingircilerin olmadığının altını çizdi. 

Ev, iş, ya da araç anahtarını kaybeden ya da kırarak dışarda kalan vatandaşların yardımına koşamayacaklarını belirten Bakkal "Kilit arızası, ya da içerde unutulan anahtarda 7 Mayıs'tan sonra biz yardımcı olamayacağız.

Vatandaş mağdur olacak. Bu durumda vatandaşa ceza yeme korkusu yaşayarak ulaşacağız ya da polisimiz devreye girerek onların mağduriyetini giderecek" dedi.

Bakkal “Anahtarını kaybeden, ocağının üzerinde yemeği olup bir anda kapının kapanması ile dışarda kalan, aracının anahtarı arızalanıp veya kaybolarak aracına binemeyenler de mağdur olacak.

Elektronik sistemli emniyet kilitlerin çalışmadığı işyeri veya ikametgah sakinleri de bizden hizmet alamayacak. Buna benzer bir çok aksilikler ile karşı karşıya kalan vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağımız olduğundan hizmet veremeyeceğiz" dedi.

Sinan Bakkal "Evimizden dışarıya anahtarımız olmadan çıkabiliyor muyuz? Anahtarımız olmadan aracımızla yol alabiliyor muyuz? Kıymetli evrak veya eşyalarımızı kilit altına aldığımız kasamızı anahtarsız açabiliyor muyuz? Çocuklarımızın ulaşmasını engellediğimiz çekmecelerimizi anahtarı olmadan kullanabiliyor muyuz?

Özellikle bu salgın günlerinde acil müdahale araç ve gereçlerindeki kilit sistemlerinde oluşan arızları giderebiliyor muyuz? Bu tür olumsuzlukların çözümleri için meslek erbapları olarak sokağa çıkma yasaklarından muaf tutulmamızın öneminin altını bir kez daha çizmek istedim" diye konuştu.

Bakkal “7 Mayıs en son gün. 7 Mayıs’tan sonra vatandaşımız kapıda kalmamaya özen göstersin, anahtarcı bulamayabilir” diye konuştu. Adli olaylarda polislerin de çilingir çağırarak içeriye ev, iş ya da araca girdiğini söyleyen Bakkal "Bu durum nasıl çözüme kavuşacak biz de merak ediyoruz" yorumunu yaptı.