Haber Aydın’a Google News'te abone olun


1 Mayıs'ta çeşitli yollardan Taksim'e çıkmak isteyen, İTK, Emeğin Gücü, Gençlik Meclisleri üyeleri ve üniversite öğrencileri polis tarafından gözaltına alındı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, geçen sene olduğu gibi bu yıl da pandeminin gölgesinde yaşanıyor.

Salgın önlemleri gerekçe gösterilerek alanlarda 1 Mayıs kutlamaları yasaklansa da sokağa çıkarak 1 Mayıs'ı kutlayanlar ise gözaltına alınıyor.

İstanbul'da 2013'den beri Taksim Meydanı'nda  İşçi Bayramı'nın kutlanması Valilik tarafından her yıl yasaklanıyor. Yasağa rağmen Taksim'e çıkmak isteyenler her yıl olduğu gibi bu yılda oldu. 

İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK) ve Emeğin Gücü, Taksim Tarlabaşı'nda "1 Mayıs alanı Taksim'dir" pankartı açarak yürüyüş düzenledi. İTK ve Emeğin Gücü üyeleri polis tarafından gözaltına alındı.

Taksim’e doğru "Kampüsten sokağa, biz kazanacağız" pankartıyla Taksim'e doğru yürüyüşe geçen üniversiteliler Osmanbey'de polis saldırısıyla karşılaştı. Çok sayıda üniversiteli gözaltına alındı.

Mecidiyeköy'den Taksim'e yürüyen Gençlik Meclisleri üyeleri de polis müdahalesiyle karşılaştı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi, saat 09.00 itibarıyla Taksim, Mecidiyeköy ve civarından şu ana kadar yaklaşık 60 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.