Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı tam kapanma kararının ardından vatandaşların zor durumda kalacağını hatırlatan Başkan Çankır, “Sizlerin de bildiği gibi bir seneden fazla Covid-19 pandemi salgını ile mücadele etmekteyiz. Bu süreçten maalesef hükümetin etkisiz tedbirleri, yetersiz destek paketleri ile halkımız dipsiz bir kuyuya atıldı. Şimdi ise tam kapanma adında sınırlı kapanma kararı açıklandı” dedi.

‘5’li çetenin vergi borçlarını sıfırlayıp..’

İktidara yakın müteahhitlerin vergi borçlarının sıfırlandığını söyleyen Başkan Çankır, “Açıklanan kararla birlikte bu zorlu süreçte vatandaşın vergileriyle 156 ülkeye karşı cömertçe destek olduğunu açıklayanlar, 5’li çetenin vergi borçlarını sıfırlayıp garanti ücretlerini güncel kurlar üzerinden ödeyenler, sarayın sadece günlük gideri yaklaşık 10 milyon TL iken esnafı borçlandırarak verdiği destekle övünenlerinin, bu kapanma ile birlikte yeniden esnafa, işçiye, çiftçiye kısacası zorda ve mağdur durumda kalan tüm vatandaşlarımıza sırtını dönmesi yönetilemeyen bir Türkiye’nin resmidir” dedi.

‘İktidar partisi Türkiye’nin koronavirüs tablosunun baş sorumlusu olmuştur’

Lebaleb yapılan AK Parti kongrelerini de hatırlatan Başkan Çankır, “Yasaklar halka kesintisiz uygulanırken, yaptıkları kongrelerle Covid-19 pandemi salgının yaygınlaşmasında öncülük eden iktidar partisi hem yasakları delmiş hem de Türkiye’nin koronavirüs tablosunun baş sorumlusu olmuştur. Sıfır gelir desteği ile kapanma ilan edip, hazine ve Merkez Bankası rezervleri tüketen iktidar partisi yine halktan fedakârlık beklemekte ve faturayı yine halka kesmektedir” dedi.

Başkan Çankır açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Sgk, kira, fatura, stopaj, kdv, çekler, kredi ve kredi kartı borçları gibi vs. birçok dert ve sorunla uğraşan esnaflarımızın hali ne olacak? Gündelik temizliğe giden, yevmiye ile çalışan, hamallık yapan, ayakkabı boyacılığı ile geçimini sağlayan işçiler, emekçiler ne olacak? Zor durumda kalan vatandaşımız evinin nasıl geçimini sağlayacak? Bu soruların cevabını veremeyen iktidarın artık valizini hazırlama vakti gelmiştir.
Kapanmanın açıklanması ile birlikte en kısa zamanda karar alıp çözümler için harekete geçen CHP’li belediyelerimiz vatandaşlarımıza derman olmaya bugünlerde de devam ediyor. Zor zamanlardaki dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma ruhuna hep öncülük eden CHP Aydın örgütlerimiz il ve ilçe başkanlıklarımız, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu ve ilçe belediye başkanlarımız tüm zorda kalan vatandaşlarımız için seferberlik ilan edip bu süreci en az zarar ile atlatmak için var gücümüzle çalışacağız. Sosyal medya hesaplarımız, belediyelerimizin çağrı merkezi numaraları üzerinden bizlere ulaşarak tüm ihtiyaç, istek ve taleplerini vatandaşlarımız bizlere iletebilirler. Aydınlık günlerin umudu ile bugünleri hep beraber atlatacağımızı bildirir, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler dilerim.