AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen’in açıklamalarına yanıt veren ve sorular yönelten Başkan Mersin, “ Son günlerde AKP il başkanın hezeyanlarına hep birlikte şahitlik ediyoruz. Yıllardır ekonomik kriz, bir yılı aşkın süredir de pandemi ve kötü pandemi yönetiminin sonuçlarıyla boğuşan Aydın’da; buna ilişkin, yaptıklarını ya da yapacaklarını anlatacağına avare kasnak gibi boş lakırdılar sarf ediyor. AKP’nin Aydın il başkanından defalarca sorduğum sorulardan tek birine olsun cevap niteliğinde bir şey duymak isterdim. Mesela Aydın’da kaç garsonumuzu aşılamayı becerdiğinizi, kaç şoför esnafını aşıladığınızı? Artık –cek, -cak lardan usanmış Aydın halkına havalimanıyla ilgili ele avuca gelir tek bir kelimeyi… ya da Güllük Demiryolu… Biriniz olacak, biriniz olmayacak diyor. Bari bir fikir birliğine varın artık da onu açıklayın” dedi.

Vatandaşın AK Parti lafını duymaya bile tahammülü kalmadığını söyleyen Başkan Mersin, “Bakın bu zamanlarımızda çiftçimizden, emeklimize, şoförümüzde, berberimize, kuaförümüze kadar Aydın halkı Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden, yaptığı hizmetlerden razı. Ama AKP lafını duymaya bile tahammülü kalmadı insanlarımızın. Şu mübarek ramazan ayında dahi, eski iftar sofralarını kuramaz oldu, çarşıdan pazardan bir poşeti bile doldurup dönemez oldu” dedi.

“Boş boş konuşuyorsun”

Açıklamasının devamında AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen’e ‘gidiyorsunuz, hem de dönmemek üzere diyen Başkan Mersin, “Bugün bir ailenin sadece iftar yemeğinin aylık maliyeti 4 bin 210 TL olmuş… Sizin tuzunuz kuru ve hale buna rağmen yaptığı çalışmalarıyla, vizyonuyla Aydın’ı parmakla gösterilen bir şehir haline getiren ve bunu gören Aydın halkından girdiği her seçimde inanılmaz oranda artışla destek alan bir belediye başkanını eleştirmeye çalışıyorsun. Çalışıyorsun diyorum çünkü ele avuca gelir, söyleyebileceğin bir şey olmadığı için boş boş konuşuyorsun. Ama söylediklerinde tek bir doğru tespit buldum, onu sana söyleyeyim Sayın Özmen… Evet, artık Aydın’da, tıpkı İzmir gibi, Muğla gibi 11 büyükşehir ve onlarca diğer belediyeler gibi, iktidar belediyesi olma zamanı geldi. Gidiyorsunuz, hem de dönmemek üzere ve bunun sizde buz gibi farkındasınız. Merak etmeyin ister erken ister zamanında yapın, ilk genel seçimlerden sonra Millet İttifakı ve CHP iktidarıyla, Aydın'da artık iktidar partisi belediyesi olacak ve öyle de kalacak. Siz yalnızca kaçınılmaz sonucu bekleyin” ifadelerini kullandı.