Haber Aydın’a Google News'te abone olun

Çocuğa tecavüz davasından yargılanan 11 kişiye 3 buçuk yıl sonra üst sınırdan ceza istendi. 

Sivas’ta 2012 yılında reşit olmayan 11 kişi tarafından tehdit ve şantajla sistematik bir şekilde tecavüze maruz bırakılan çocuğun şikâyeti sonucu açılan davanın 4’üncü celsesi 22 Nisan’da 5‘inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.  Sanıkların tutuksuz yargılandığı ve 3 buçuk yıldır süren davada iddia makamı, sanıkların 18 yaşını doldurmuş olmasını göz önüne alarak  “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve hürriyetten yoksun bırakma” suçlarıyla üst sınırdan ceza istedi.

Davaya, başından beri takip eden Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği üyesi 3 avukat katıldı. Davaya katılan avukatlardan Nilda Baltalı, Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuştu.

Müvekkilinin, maruz bırakıldığı psikolojik şiddet, tehdit ve şantajlara ek olarak kimsenin arkasında durmayacağını düşündüğü için yaşadıklarını uzun süre anlatamadığını kaydeden Baltalı, tehditlerin tekrar başlamasıyla müvekkilinin tek başına bir cesaret örneği göstererek şikâyetçi olduğunu ifade etti. Savcının istismara maruz kalan çocuğun beyanları doğrultusunda üst sınırdan ceza istemesinin sevindirici bir gelişme olduğuna dikkati çeken Baltalı, sanıkların ceza alacaklarına emin olduğunu ve bir sonraki duruşmanın da 2 Temmuz’da görüleceğini söyledi.

‘BAŞKA KADIN VE ÇOCUKLARA DESTEK OLMAK İSTİYOR’

Müvekkilinin şuan psikolojisinin iyi olduğunu ve davada alınan kararların onu çok mutlu ettiğini ifade eden Baltalı, “Duruşmadan önce onunla konuştuğumuzda ‘Bunu anlattığım için kendimi çok güçlü hissediyorum. Siz de benim yanımda olduğunuz için dernek olarak bana ilham kaynağı oldunuz’ dedi. Yaşananları ailesi öğrenince büyük sıkıntılar yaşamış ve 3-4 sene okula gidememiş. Şimdi tekrar üniversiteye hazırlanıp hukuk ya da psikoloji okumak istiyor. Okuyup başka kadınlara ve çocuklara destek olmak istediğini söyledi” diye konuştu. 

Sanıkların suçu işledikleri dönem çocuk olmalarından kaynaklı şuan tutuklu olmadıklarını belirten Baltalı, şunları söyledi: “Biz ‘suça sürüklenen çocuk’ diyoruz.  Çocuk yaşta suç işledikleri için mahkemeler de pek tutuklanma taraftarı olmuyor. Ama tabii ki bu olaydan dolayı ceza alacaklar ve ömürleri boyunca da karşılarına çıkacak. Sicillerine işlenmiş durumda.”