Haber Aydın’a Google News'te abone olun

CHP Genel Başkan’ı Kemal Kılıçdaroğlu TELE1’de gazeteci Merdan Yanardağ’ın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu AKP iktidarının dış politikasını 17-25 Büyük Yolsuzluk Operasyonu'nda çikolata kutusunda rüşvet aldığı iddia edilen AKP'li eski Bakan ve Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış üzerinden eleştirdi.

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, "Dış Politika sarayın çıkarlarına göre gidiyor. Rüşvet alan adamdan büyükelçi olur mu? Bir Devletin itibarı nasıl sıfırlanır. İşte böyle sıfırlanır" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun dış politika ile ilgili açıklamalarından satır başları şöyle:

"Türkiye’nin izlediği dış politikanın Türkiye’ye maliyet olarak yansıyor. Biz Türkiye olarak Azerbaycanla nasıl dostsak diğer ülkelerle de dost olmak zorundayız. Türkiye’nin Ermenistanla olan ilişkilerini geliştirmesi lazım ABD’nin de destek vermesi lazım. Tarihçilerin işi siyaset olmaması lazım.

Şu anda Türkiye’nin dış politikası yok. Yurtta barış cihanda barış ekseninden vazgeçtik. Gittik Mısırın iç işlerine karıştık. Kim Dış İşleri Bakanı İbrahim Kalın mı Çavuşoğlu’mu Milli Savunma Bakanı mı? Dış siyasette ana eksen yok ana hedef yok. Siz Dış politikayı Türkiye’nin çıkarları üzerine değil de bir kişinin üzerine yapılıyor.

                                                                      Egemen Bağış

Dış Politika sarayın çıkarlarına göre gidiyor. Rüşvet alan adamdan Büyükelçis olur mu? Bir Devletin itibarı nasıl sıfırlanır. İşte böyle sıfırlanır. Büyükelçi deneyimi olmayanlar büyükelçi olarak gönderiliyor. Devlette bir liyakat olmalı. Büyükelçi olarak gönderdiğiniz kişi gönderdiğiniz ülkeleri bilecek. Sarayın yanında duruyor diye gönderemezsiniz.

Devleti Yöneten bir kişi devletin tarihine saygı duyması gerekir TBMM’ye saygı duyması gerekir. Devleti kuran 115 milltevekilinin ne yaptığını biliyorsa devleti yöneten kişi ayrı bir toplantı yapmaz. Bütün yandaş medyada bunu canlı yayınlıyor. Bunu yapan kişinin Türkiye’yi yönetme yetkisi yoktur. Kendi Tarihini bilmeyen bir insanın kendi ülkesini yönetmesi mümkün değildir.

Devlet şu an yönetilmiyor. Her kafadan bir ses çıkıyor. Herkes bu ülkeye öykünürlerdi. Bizde de bir Mustafa Kemal çıkacak derlerdi. Ama bizim yöneticilerimiz tam tersine davranıyor."