Haber Aydın’a Google News'te abone olun

İstanbul Okmeydanı’nda kentsel dönüşüme yurttaşları 'ikna' etmeye gidip mahalleliye silah çeken şahısların AKP’lilerle fotoğrafları çıktı.

İstanbul Okmeydanı Fatih Mahallesi'nde geçen pazar günü kendilerini belediye meclis üyesi olarak tanıtan ve silahları bulunan 10-15 kişilik grup, evlere giderek kentsel dönüşüm kapsamında yurttaşlara konutların boşaltılması gerektiğini söyledi.

Mahalle sakinlerinin duruma tepki göstermesi sonrası arbede yaşanırken, gruptan bazı kişiler silahlarını göstererek yurttaşları tehdit etti.

AKP'LİLER İLE FOTOĞRAFLARI VAR

İleriHaber'in aktardığına göre; mahalle sakinlerine silah çeken ve AKP’lilerin ‘tanımıyoruz’ dediği Ö. Osman N. ve Cafer P’nin sosyal medya hesaplarında AKP’lilerle yakın ilişkilerini gösteren fotoğrafları ortaya çıktı.

Ö. Osman N’nin sosyal medya hesabında 2019 yerel seçimleri öncesinde Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve Beyoğlu Belediye Meclis Üyesi ve Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Rüstem Dindarol ile birlikte seçim çalışmalarına katıldığı görülüyor.

2009’da çete operasyonunda gözaltına alınıp 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldığı iddia edilen Ö.Osman N’nin sosyal medya hesaplarında silah kullanırken ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile çekilmiş fotoğrafları var.