Yazılı bir açıklama yapan Başkan Mersin şu ifadeleri kullandı:

Memleketimiz aylardır herhangi bir konuda neredeyse güzel bir haber almayı unuttu. Hükümetin pandemiyi, ekonomiyi kötü yönetiyor oluşu, inanın hayatımızın her alanında daha da kötüye giden şeylere neden oluyor.
Bakın İsrail’de maske zorunluluğu kaldırılmış. Neden? Halkın çoğunluğu aşılandı da ondan. Yakında peşi sıra başka ülkelerde aynı şekilde rahatlayacak. Peki, bizim ülkemize sıra ne zaman geliyor? Nerede bu 50 milyon, 60 milyon aşılar? Çalışanlarımız neden tek bir dozunu bile göremedi bunların?
AKP neden çalışmıyor peki diyorsunuz değil mi? AKP çalışıyor ama kendine çalışıyor, yandaşına çalışıyor. Bakın şu ekonomik ortamda son 4 yılda tükettiğimiz elektriğe %84 zam geliyor, elektriği aldığınıza indirim vatandaşa zam, ama öte yandan Ticaret Bakanının eşine ait şirketin bakanlığa 9 milyon liralık dezenfektan sattığı iddia ediliyor. Yani siz 2 ye katlanmış elektrik faturalarını, 2’ye 3’e katlanmış doğalgaz borcunuzu ödemeye çalışırken Ticaret Bakanlığı, Bakan’ın eşinin şirketinden aldığı dezenfektanla bol bol bakanlığı dezenfekte ediyor. Haber yanlışsa da çıkar tekzip ederler, biz de kusura bakmayın deriz.
Esnafımızın sorunlarına odaklanması gereken, esnafımız kepenklerini indirmişken nasıl geçinecek denmesi gereken bakanlıktaki, iddialara bakın. İşte AKP’nin geldiği nokta tam da bu!
Milletin ajandası, derdi tasası bir kenara atılmış, kendi ikballeri her şeyin önüne konulmuş.
Bakın birde her gün yenileri ortaya çıkarılan adeta “insan kaçakçılığı” skandalları var.
Bakar mısınız AKP belediyelerinin ne işler çevirdiğine? Alıp alıp devletin resmi gri pasaportuyla Almanya’ya insan kaçakçılığına aracılık etmişler. Bu millet unutacak mı sanılıyor bunları?
Boğazına kadar başarısızlığı, yanlışlara, beceriksizliğe gömülmüş AKP iktidarı milletin gözünde çoktan iktidarı kaybetmiştir, tek eksik sandıkla milletimizin bunu tescillemesidir. O da çok yakında, ilk seçimde!