Efeler Belediyesi’nde ilaçlama ve online ders ihalelerinin ardından yeni iddialar gündeme geldi. Daha önce ilaçlama ihalesi ile ilgili usulsüzlüklerin olduğu iddia edilen Efeler Belediyesi’nin TALES Elektronik A.Ş isimli firmaya online ders adı altında 1 yılda 1 milyon TL ödeme yaptığı ortaya çıkmıştı.

Efeler Belediyesi’nin ilaçlama ihalesinin ardından yeni bir usulsüzlük iddiası daha gündeme geldi. Efeler Belediyesi’nin dijital ders projesi EFEDERS’in ihalesinin bir yıl içinde aynı firmaya pazarlık usulüyle verildiği, toplamda 1 milyon TL ödeme yapıldığı ortaya çıktı.

Firma, yaklaşık maliyetlerin bin TL altına fiyat verip hepsini toplamış

Yalnızca çevrimiçi ders içeriklerinin yer aldığı proje için bir yıl içinde 3 kez ihaleye çıkıldığı, ihalelerin de pazarlık usulüyle tek bir istekliye yönlendirildiği iddia edilmişti. İhaleye katılan Tales Elektronik A.Ş’nin yaklaşık maliyetlerden bin TL altına teklif vererek bir yıl içinde 285 bin, 320 bin ve 319 bin 900 liralık üç ayrı ihaleyi aldığı gündeme gelmiş, konuyla ilgili Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay tarafından herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

İhaleler TALES’e

Öte yandan, aynı firmanın Efeler Belediyesi’nden çok sayıda ihale aldığı ortaya çıktı. Yalnızca online ders için ihaleye katılmakla kalmayan TALES, çocuk oyun grubu, kentsel donatı elemanları gibi çeşitli ihalelere katılarak binlerce liralık ihaleleri aldığı öğrenildi.

Efeler Belediyesi’nden TALES Elektronik A.Ş’nin kasasına milyonlarca lira aktarıldığı iddia ediliyor. Firmanın faaliyet kolunun bu denli geniş olmasının dikkat çektiğini ifade eden vatandaşlar, “Bu işleri yapan başka firmalar yok mu? Neden her yol TALES’e çıkıyor? Fatih Atay ilaçlama ihalesinde olduğu gibi bunda da mı sessiz kalacak?” şeklinde konuştu.