Haber Aydın’a Google News'te abone olun

PTT yönetimi, çalışanlarını 08:30-16:00 arası çalıştırarak, fazla çalışmaya zorluyor.

Son dönemde patates-soğan dağıtma görüntüleriyle gündeme gelen PTT, Cumhurbaşkanlığı'nın mesai saatlerini 10.00-16:00 olarak düzenlediği genelgeye uymadı. PTT yönetimi, çalışanlarını 08:30-16:00 arası çalıştırarak, fazla çalışmaya zorluyor.

Ankaragazetecisi.com'un haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın artan koronavirüs vakaları nedeniyle kamuda mesai saatlerini 13 Nisan’da yeniden 10:00-16:00 olarak belirlemesine karşın PTT yönetimi, bu genelgeye uymadı.

14 Nisan’da bir genelge yayımlayan PTT Genel Müdürlüğü, şubelerde 08:30-16:00 saatleri arasında mesai uygulama kararı aldı. Posta emekçilerine daha “ çok çalışma” dayatmasında bulunan PTT yönetiminin kararı nedeniyle çalışanlar günde 1,5 saat daha fazla çalışmak zorunda kalıyor.

Esnek çalışmada yetki amirde

Tüm şubelere gönderilen genelgede, “Esnek ve dönüşümlü çalışma uygulaması, iş ve işlemlerin aksatılmadan yürütülmesini teminen ünite amirlerinin yetkisinde olacağı” belirtildi.

Alınan bilgiye göre bazı PTT Başmüdürlükleri’nin Cumhurbaşkanlığı genelgesine aykırı olarak 12.30-13.30 olan öğle tatilini yarım saate düşürdü. Çalışanların tepki çektiği uygulamanın İzmir, İstanbul, Mersin, Diyarbakır’da yapıldığı öğrenildi.

“2-3 gün gel” ısrarı

Öte yandan yine Zonguldak, İstanbul ve Trabzon gibi bazı PTT Başmüdürlerinin kronik hastalığı olan, 10 yaş altı çocuğu olan personele idari izin kullandırmadığı, bazı yerlerde ise “2-3 gün gel” diye dayatmalarda bulunduğu belirtildi.

PTT yönetimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatının ardından yoksul yurttaşlara dağıtılmak üzere üreticiden satın alınan patates ve soğanların taşıma ve dağıtım görevini üstlendi.