AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un MKYK üyeliğinden çıkartılmasını ti ye alan CHP’li Yıldırımkaraman, “Dün, AKP’nin MKYK kombinesi genel merkezince iptal edilen Sökeli vekili, Karacasu’da açıklama yapıyor “algı sorunumuz var” diyor! Bu söze; kendileri her şeyi algıyla yürüttüğünden, herkesi kendileri gibi sanıyorlar demekten başka bir şey yapılmaz aslında. Bak sen gerçek algıyı mı merak ediyorsun: öyle gidip ittifak ortaklarının makam odalarında oturarak falan çözemezsin o işi. Sokağa çık, milletin içine karış, bir bak bakalım algı nasıl. Çin aşısı Çin aşısı dediniz; getirdiğiniz bir avuç aşı, Çinliler bizim aşılar iyi değilmiş dedi, şiştiniz” dedi.

Ekonomi üzerinden de AK Partili Yavuz’a yüklenen Yıldırımkaraman, “Ekonomiye yıllardır alçak sürünme yaptırıyorsunuz, esnafımız, çalışanımız, çiftçimiz şöyle kafasını ferah ferah yastığa koyduğu günleri unuttu. Çay kaşığıyla verdiniz kepçeyle aldınız bu milletten. Doktorlar açıklama yapıyor, yoğun bakıma hasta yatırmak için bazen birinin ölmesini bekliyoruz diyorlar. Sökeli vekile şunu da hatırlatalım bu ilde bu köyün suyu yoktu, yolların asfaltı yoktu 1,9 milyarlık iş yapıldı, Aydın halkı takdirini %54 gibi yüksek bir oyla Özlem Çerçioğlu’ndan yana kullandı. Tek bir şey söyleyeceğim, 20 yıldır Aydın’a havaalanı yapacaktınız hala yok” dedi.

CHP’li Yıldırımkaraman açıklamasının devamında şunları söyledi:

Hala ağzınızı açabiliyorsunuz, birde “algı” diyorsunuz. İttifakınız öldü, partiniz çöktü milletin gözünde beyefendi ne algısı. Sizin boş laflarınızın pul kadar değeri kalmadı milletin gözünde “iş yapamıyoruz, bari algıyı toplayalım” işlerinin burada alıcısı yok, siz en iyisi merkebi Niğde’ye. Yani sizin özetiniz iş yok, aş yok, aşı yok!