Yazılı bir açıklama yapan Mersin şu ifadeleri kullandı:

Haftalardır bizler dilimiz döndüğünce, gücümüz yettiğince açıklamalar yaptık. Ekonomik olarak toplumumuzun yaşadığı çöküş, AKP’nin milleti getirmiş olduğu durum, bir de üzerine pandemiyle perçinlendi… Yetersiz ve yanlış sağlık politikaları, sorunları halının altına süpürme alışkanlığı, aylarca hasta sayısını bile olduğundan kat kat düşük vermeyi çözüm olarak gösterdi.
Oysaki toplumumuzun gerçeği her zaman çok başka oldu. Bugün günlük 250 insanımız hayatını kaybediyorsa, burada sistemi yönetenlerin artık nerede ne hata yaptık diye düşünmeleri gerekli. Bakınız aşıda da sınıfta kaldık, Avrupa’dan neredeyse aşı getiremedik… Aşı olanların ezici çoğunluğuna yapılan Çin aşısı için ise, şimdi Çin’de bu işin başında olan zat, aşının yetersiz olduğu açıklamasını yaptı.
Şimdi ben soruyorum, hem sağlık sisteminin başındakilere hem de yanlış hesap kitap erbabı Aydın’daki AKP vekiline:
Zaten çalışanlarımızı aşılayamadınız, yaşlılarımızı aşıladığınız Çin aşılarıyla ilgili, siz hükümet olarak bağımsız testler yaptırmadınız mı? Aşıyı bize satan Çin bile artık, aşım pek işe yaramıyor derken, milyonlarca dolarımızı Çin’e verdiniz de aldığımız aşı bilimsel olarak faydalı mıdır, değil midir baktırmadınız mı?
Bu milletin evlatları deney tahtası mı?
Yarın bir gün bilimsel olarak da aldığınız aşının hiçbir işe yaramadığı kanıtlanırsa, dönüp hanginiz nasıl bir açıklama yapacak? Ağzınız diliniz lal olmasın, biriniz çıkıp bir şey söyleyin artık, millet kumdaki kafanızdan da bıktı artık!