Haber Aydın’a Google News'te abone olun

Unicredit ekonomistleri, yayımladıkları bir araştırma notunda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın önümüzdeki hafta gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu toplantısında faizleri sabit tutmasını beklediklerini açıkladı.

Merkez Bankası'ndaki değişimin ardından dolar kurunda da ciddi oranda dalgalanma meydana geldi. Türk piyasalarındaki sert dalgalanmanın ardından Merkez Bankası'nın yeni atacağı adımlar da merakla beklenmeye başladı. 

aralarında Gökçe Çelik’in de bulunduğu Unicredit ekonomistleri, yayımladıkları bir araştırma notunda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın önümüzdeki hafta gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu toplantısında faizleri sabit tutmasını beklediklerini belirtti.

MAYIS AYINDA YÜZDE 18 ÜZERİ BEKLENİYOR 

Gelecek aylarda yukarı yönlü enflasyon eğiliminin, üretici fiyatlarındaki artışın tüketici fiyatlarına yansımasıyla devam edeceğini belirten analistler, manşet enflasyonun Mayıs ayında yüzde 18’in üzerine çıkabileceğini söylüyor.

Bu enflasyon eğiliminin TCMB’yi 2021’in ikinci çeyreğinin sonuna kadar faizleri sabit tutmaya zorlayabileceğine değinen analistler, TCMB’nin Temmuz ayından itibaren faiz indirmeye başlayabileceğini ve sene sonunda faizi yüzde 15 seviyesine çekeceğini düşünüyor.

Daha önce yıl sonunda enflasyonun yüzde 15’e doğru azalacağını belirten kurum, TCMB'nin politika faizini beklenenden daha önce yüzde 15 seviyesine indirebileceğini dile getirmişti.