Yazılı bir açıklama yapan Başkan Özcan şu ifadeleri kullandı:

Biliyorsunuz şehirde yaşayan on milyonlarca vatandaşımızın ucuza, bol gıda tüketmesinin yolu, en başta köylümüzün üretebilmesinden geçiyor.
Bakın sizlere hem ziraat, hem de hayvancılık ile ilgili iki konu başlığından örnek vermek istiyorum.
Hayvancılıkta ne yazık ki besi hayvancılığı yapan vatandaşlarımız hızla yaptıkları bu işi bırakıyorlar. Son birkaç yılda temel girdileri hayvan yemi fiyatlarına % 250’den fazla zam geldi hal böyle olunca üretemiyor insanlarımız tabi bir de bu işin süt besiciliği kısmı var.
Süt besicimizin bir litre sütü üretim maliyeti şuan 2,6 lira peki satış fiyatı? 2,8 lira. Diyeceksiniz ki 20 kuruş için bu riske girilir mi? Girilmez ama hayvancımız üretmeye devam etmek istiyor direniyor. Şimdi ise o 20 kuruşa da göz dikildi. Çiftçinin temel dostu olması gereken tarım kredi kooperatifleri şimdi dönüp çiftçimize diyor ki; bu fiyata sütünü almamı istiyorsan yemi benden alırsın. Eee peki fiyatı? “ben ne dersem o” gitti bizim 20 kuruşta.
Peki, ziraatte durum ne? Aydın halkımızın tabiri ile Turist Ömer, devletimiz ziraate şöyle destek veriyor, böyle uçuruyor diye demeç vermiş. Adam turist nereden bilecek, biz söyleyelim de öğrensin Aydın’ın gerçeğini.
Bu yıl ziraatçimize devlet sadece 2 kat su veriyor. Tedbirini almayan AKP hükümeti idare et diyor bu kadar suyla. Sonra bir de bakıyoruz ki Efeler ziraat odası başkanı bir açıklama yapıyor, 2 kat su alacağımız gibi 8 kat almış gibi ücret ödeyeceğiz diyor.
Neresinden tutacaksınız, neresine ne tepki vereceksiniz, çiftçiye daha fazla zarar vermek için daha fazla ne yapacaksınız ey AKP!?
Şimdi uçan kaçan turiste sormak lazım. 8 kat su parası alıp 2 kat su vereceğinize göre, 6 kat suyu kim içecek Bay Mustafa?
Bir sözüm de Rıza Posacı’ya. Rıza Bey Büyükşehir’e elektrik direği dikecek demiş. Bu Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin görevi değil, yapamadığınız işleri Büyükşehir’e yüklemeyin. Haberiniz yok herhalde çiftçi entübe oldu.