Başkan Mersin, ‘Bugün sizlere Aydın’dan, İç Ege’ye oradan da taa Ankara’ya uzanan bir hikâye anlatacağım’ ifadeleriyle başladığı açıklamasında Kütahya Havalimanı’yla ilgili çarpıcı bilgiler paylaştı. Başkan Mersin, “Nüfusları Aydın’dan çok çok daha düşük olan, Afyon, Kütahya, Uşak’ın orta yerine, Kütahya sınırları içerisine bir havalimanı yapılır. Malum Kütahya’nın nüfusu Aydın’ın dörtte biri… Yap işlet devret modeliyle yapılıyor bu havalimanı yani sözüm ona devlet para ödemiyor. Ama durun bir dakika yine AKP hükümetlerinin alışkanlık haline getirdiği o bomba sözleşmenin içine atılıveriyor… Nedir o; Tabi ki kullanım garantisi” dedi.

1 milyon 279 bin 352 yolcu garantisi verilen Kütahya Havalimanı’nda 2020 yılında sadece 7 bin 429 yolcunun seyahat ettiğini hatırlatan Mersin, “Yalnızca 2020 yılı için bu havalimanını işleten firmaya uçağa binmeyen 1 milyon 271 bin 923 yolcu için 6 milyon 738 bin 310 euro para ödenmek isteniyor. Millete çıkarın yastık altındaki dövizleri diyen bir hükümetin ballı garantileri bile euroyla vermesine hiç değinmeyeceğim bile… Bu arada bu garanti tam 2044 yılına kadar da devam ediyor. Nasıl bir yatırım yer seçimi yapıldıysa AKP tarafından; 2020 yılı için 1 milyon 279 bin 352 yolcu garantisi veriliyor. Peki, gerçek yolcu kaç kişi oluyor? 7 bin 429!” ifadelerini kullandı.

Çıldır’ı hatırlattı

Açıklamasının devamında Aydın’da AK Partili siyasetçilerin Çıldır Havalimanı vaatlerini hatırlatan Mersin, “Biliyorsunuz ilimiz Aydın’da da yıllardır AKP milletvekilleri durmadan sözler veriyor. Tepecikteki Çıldır Havalimanı’nda ha bu yıl, ha seneye iç hatları başlatacağız diyorlar. Ama görüyorsunuz bizim beceriksizler konuşurken öteki tarafta yılda 7 bin yolcu için havalimanı da yapılıyor, açık da tutuluyor” dedi.

6 milyon euro’luk peşkeş iddiası

CHP’li Polat Bora Mersin açıklamasının devamında dikkat çeken şu ifadeleri kullandı:

Peki diyeceksiniz ki Aydın’la Ankara bu işin neresinde?
İşte bu servet değerindeki 6 milyon Euro yıllık ödeme için bir CHP milletvekili KİT komisyonunda önerge veriyor, diyor ki: “Kardeşim bu havalimanı sözleşmesinde mücbir sebep maddesi var, bu 6 milyon Euroyu ödemeyin, salgından daha iyi mücbir sebep mi olur, yazık milletin bu kadar parasına, 2044’ün sonuna devredin”.
Sonra ne mi oluyor? Kendisi buraya bir havalimanı açtırmaktan aciz AKP Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, KİT Komisyonu Başkanı olarak bu havalimanı müteahhittin ateşli bir savunucusu oluyor ve onun da oyuyla önerge reddediliyor.
Yani diyor ki Mustafa Savaş “Hayır kardeşim, pandemi mandemi dinlemem, öderim müteahhittin garanti verilen yıllık 6 milyon eurosunu, hem de milletin vergisiyle, hem de bu dönem de!”
Ne diyelim Bay Mustafa, Allah çarşısına göre pazar versin!
Aydın’a 20 yıldır havalimanı söz verdiniz becerip yapamadınız, ama Kütahya vekilleri yaptırdı. İyi mi oldu kötü mü oldu yukarıda açıkladım. Bunların parası milletin cebinden çıkıyor.
Aydın halkıda bunu bilsin istedik demek ki Mustafa Savaş Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni kazansaymış, Aydın halkının menfaatlerini savunmayacakmış. Alın size örnek.
Doğru seçimi yaptığı için Aydın halkına bir kez daha teşekkür ediyoruz.