Söke Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı yapıldı. Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel başkanlığında toplanan meclise, Aydın. Büyükşehir Belediyesi tarafından YENİCAMİ Mahallesine yapılması planlan otopark arazisinin devir  maddesi damga vurdu.

“CUMHUR İTTİFAKI RED OYU KULLANDI”

Komisyonda alınan kararın aksine Söke Belediye Meclis’inde oylanması sırasında söz alan Cumhur İttifakının MHP’li Meclis üyesi Hasan Turhan komisyonda aldığı devir kararına hayır diyeceklerini açıklaması üzerine mecliste tartışma yaşandı. MHP’li Meclis üyesi Turhan Söke’ye hizmet gelmemesi için adeta can siperhane bir mücadele verdi. Bir diğer MHP’li Meclis üyesi Hatice Uzel Çakar ise grup olarak otopark yapılacak yere hayır diyeceklerini ifade etti.

İYİ PARTİ GRUBU CUMHUR İTTİFAKI İLE HAREKET ETTİ

İYİ Parti Söke Belediye Meclis üyeleri adına konuşan Meclis üyesi Turgay Avcı “Cumhur ittifakı grubu ile hareket edeceğiz ve otopark alanına ret oyu vereceğiz” dedi.

CHP’li Söke Belediye Meclis Üyesi Mehmet Arif Ceylan ise “Söke belediye meclisin üzerinde herhangi bir güç yoktur. Usul konusunda da bir sakınca yoktur” dedi.

DEVİR OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Konuşmaların ardından yapılan oylamada Yenicami Mahallesinde bulunan arazinin Otopark yapılmak üzere Aydın Büyükşehir Belediyesine devri ilgili madde Cumhur ittifakı ve İYİ partili üyelerin ret oyuna karşın CHP’li üyelerin oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.