2016'ta Mardin Midyat'ta şehit olan, Abdullah Gül'ün eski koruması polis memuru Şerife Özden Kalmış'ı 8 bin kişi uğurlamıştı. Cenazedeki bir detay yürekleri burktu. Mardin'n Midyat İlçesi’nde PKK'nın bomba yüklü araçla İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlediği saldırıda şehit olan polislerden 31 yaşındaki Şerife Özden Kalmış, Kastamonu’nun Araç İlçesi’nde yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verilmişti.

YASTIĞI ELİNDEN BIRAKMADI

Midyat Emniyet Müdürlüğü’nde polis olan Hüseyin Kalmış, cenazede 6 aylık hamile eşinin yastığını elinden bırakmadı. 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün koruma ekibinde görev alan, Hayrünnisa Gül’ün yakın korumalığını yaptıktan sonra yaklaşık 2 yıl Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 8 yıllık polis Şerife Özden Kalmış’ın cenazesi, uçakla getirildiği Kastamonu Havalimanı’nda gözyaşları içinde karşılandı. Şehidin cenazesi, buradan konvoy eşliğinde Araç İlçesi’nde taziye çadırı kurulan halasının evine getirildi. Polis memuru Hüseyin Kalmış, eşinin yastığı ile araçtan inerek taziyeleri kabul etti. Hüseyin Kalmış, başsağlığı dileyenlerle kucaklaşırken yastığı elinden bırakmadı.

CENAZE NAMAZINI KAYINPEDERİ KILDIRMIŞTI

2016 yılında düzenlenen cenaze töreninde cenaze namazı öncesinde konuşan Kastamonu Müftüsü Osman Aydın, Kurtuluş Savaşı'nda cepheye cephane taşıyan Kastamonulu Şerife Bacı'nın çocuğuyla canını feda ettiğini hatırlatarak, "Bu Şerife bacımız da aynı onun gibi karnındaki çocuğuyla canını, kanını feda etti bizim için" dedi.

Cenaze namazını şehit polis Şerife Özden Kalmış’ın kayınpederi 35 yıllık din görevlisi Selahattin Kalmış kıldırmıştı. Kalmış, " Allah'ın kapısından cennete girecek bir insan vardır, o da oruç tutan mümindir. Benim kızım, evladım, canımın parçası da oruçluyken görev yerinde bomba patlatılarak şehit ediliyor. Oruçlu olarak karnındaki bebeğiyle Allah'ın huzuruna çıkıyor. Şehit olduğuna sizlerin de şahitliğinde ben kayınpederi olarak şahidim" dedi.