Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10 Şubat 2021’de yaptığı açıklamada, “ hafta sonundan itibaren başta kabine üyelerimiz olmak üzere devlet üst yöneticilerini aşılanmaya davet ediyorum” açıklamasını yapmıştı.

Bunun üzerine OdaTv, “devlet üst yöneticilerine” milletvekillerinin, valilerin ve belediye başkanlarının da dahil olduğunu haberleştirdi. Habere göre milletvekilleri, bakan Koca’nın davetinden sonra aşı olmaya başladı. Öncelik, “Sürekli dışarıda çalıştıkları” gerekçesine dayandırıldı.

‘Protokol yok’ ama

Oysa Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, 27 Ocak 2021 tarihli yazısında; TBMM ile Sağlık Bakanlığı arasında bir protokol imzalandığını, 1 Şubat 2021’de itibaren milletvekillerinin aşı olacağı bilgisini kaleme almıştı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise bu bilgilerin “külliyen uydurma” olduğunu belirtmiş ve “Sağlık Bakanlığı ile yapılmış bir protokol yoktur; aşı yapılması konusunda milletvekilleri için bir planlama yoktur” demişti.

Eski vekiller de sıraya girdi

ankaragazetecisi.com'dan Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre;  Meclis’e ilk olarak başhekimlik doktorlarının ve sağlık çalışanlarının aşı olduğu ifade edildi. Daha sonra, şubat ayının ikinci haftası ile birlikte milletvekilleri de aşı olmaya başladı.

Edinilen bilgiye göre öncelik sırasına, milletvekilleri ile birlikte önceki yasama yıllarında görev yapan milletvekilleri de dahil edildi.

Randevu almadan

Eski vekiller de mevcut milletvekilleri gibi Meclis hastanesinde randevu almadan aşı olabiliyor. Mevcut vekiller, seçim bölgelerinde ise randevu almak koşulu ile herhangi bir hastane veya aile hekimliğine gidebiliyor.

4 bine yakın eski vekil

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, Aralık 2019’da kaleme aldığı bir yazısında, eski milletvekili sayısının 4 bine yakın olduğunu kaleme almıştı.

Eşler ve çalışanlar

Milletvekillerinin eşlerinin ve danışmanlar dahil meclis çalışanlarının da öncelik sırasına eklenmesi için çalışma yürütüldüğü ifade ediliyor.