Global şekilde yaşanan Covid-19 salgını ile mücadele de bağışıklık sisteminin güçlü olabilmesi için meyve ve sebze tüketimine önem verilmesi gerektiğini söyleyen Mehmet Fatih Baltacı, aşırı tüketimin de zararlı olduğunu söyledi

Covid-19'da kekik yağı faydası

Mehmet Fatih Baltacı, Halk arasında koronaya karşı mucize olarak kulaktan kulağa giden kekik yağı Covid-19 üzerinde etkisi için yapılmış klinik bir araştırma ne yazık ki henüz yok.Bu arada kekik yağı içerisinde bulunan karvakrol ve timol denilen bu iki etken maddeler mevcut. Timol ve karvakrol gibi etkin maddelerin koronada daha önce de gerçekleştirilmiş bazı araştırmalar mevcut.

Bu araştırmalar iki etken maddenin de bu ve benzeri virüslerin üzerinde etkisi olduğu görülmüştür." dedi. Kekik yağının nasıl kullanılması gerektiğini söyleyen Baltacı, temiz bir bardakta kaynamış suyun içerisine 4-5 damla kekik yağı ilave edip demini aldıktan sonra solunması gerektiğini söyledi.

Mehmet Fatih Baltacı: Covid'de C Vitamini etkeni

Hemen hemen her zaman evimizden eksik etmememiz gereken portakal, greyfurt, mandalina ve limon da fazlasıyla c vitamini bulunmaktadır. Portakal, greyfurt ve mandalinada C vitamini az olmakla beraber. yüz gram brokoli, , kivi ve limonda 100 miligram C vitamini vardır. Portakal, greyfurt ve mandalina gibi meyveler ise daha az C vitamini içermektedir.

"Covid'te sosyal mesafe, maske ve hijyene daha çok dikkat edilmeli"

İnsanlar günlük olarak ticari ve sosyal hayatında birçok noktaya dokunmakta olup görünmeyen yüzeylerdeki virüslerden habersiz yaşamakta. Bu sebeple elimizi, yüzümüzü anlık olarak dezenfekte ederek sık sık yıkanması gerektiğini ileten Mehmet Fatih Baltacı, günlük hayatta ise insanlara sosyal mesafeye kesinlikle dikkat edilmesi gerektiği gibi maske kullanımının önemini açıkladı.