İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentte meydana gelen şiddetli yağış nedeniyle yaşanan sel felaketine ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

‘MAHALLELER SULAR ALTINDA KALDI’

Sahil kesimi Dikili, Foça, Menderes hepsi merkezden geçen derelerin geçtiği tüm mahalleler su altında kaldı. Göztepe, Hatay, Yamanlar, Doğançay, Yeşildere taştı. Çok büyük bir felaketle yüz yüzeyiz. 249 iş yeri ve konutu su bastı. Bu sayı artma ihtimali var. İZBAN’da duraksamalar var. Kaya düşmesi yaşandı. Otobüs hatlarında zaman zaman duraksamalar var.

VATANDAŞLARA UYARI

Mümkün olduğu kadar vatandaşlarımızdan trafiğe çıkmamalarını, evden çıkmamaların rica ediyorum. Hem kendileri için eziyet olacak. Bütün ekiplerimiz görev başında. Herkes olağanca gücüyle bu yaraları gidermeye çalışıyor. Maalesef devam edecek yağış. İnşallah şiddetini artırmaz, giderek azalır. Önce şu afetin acil sorunlarını gidermeye çalışıyoruz. Sonrasını sonra halledeceğiz.

‘OLAĞANÜSTÜ BİR FELAKET’

Gerçekten büyük felaket İzmir için. Tarihindeki en büyük felaketlerinden biri. En son 1995 yılında 4 saatte metrekareye 100 kilogram yağış düşmüş, 61 kişi hayatını kaybetmişti. Son 24 saatte 126 kilogram yağış düştü. Bu çok büyük rakam, felaket. Yıllık toplam 717 kilogram yağış alıyor kentimiz. Son 24 saatte 126 kilogram yağış oldu. Olağanüstü bir felaket. Tüm derelerimiz taştı.