Başkan Mersin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Biliyorsunuz 2019 yılında ilimiz tüm Türkiye’de olduğu gibi bir yerel seçim yaşadı. Ve güzel şehrimiz Aydın; tıpkı 2009’da olduğu gibi, tıpkı 2014’de olduğu gibi, şehrimizin başarılı belediye başkanı, Şehr-ül Emin sıfatını, tüm unsurlarıyla üzerinde taşıdığından bir an bile şüphe duymadıkları, daha evvel de 2 seçimde ilimizi Ankara’da, parlamentoda temsil etme görevini verdikleri Sayın Özlem Çerçioğlu’na rey oranını artırarak yetki verdi.
Hal böyleyken; seçimi bir iddia, bir kumar gibi görüp varını yoğunu Mustafa abilerine yatıranlar için haliyle sonuçlar, sonun başlangıcı idi. Bugünlerde oda tiyatrosu tadında karşısına aldığı birkaç müfteriyle, iftiralar kumpanyasının prodüksiyonunu yapan Dengeciler ve kumpanyası gönüllü figüranı Seyhan efendi aslında o günlerde Mustafa beyin peşinde abi abi diye koşuyor, yerel iktidar hülyalarında, darı ambarı rüyaları görüyordu. Halkımızın basiretsiz, beytül malın da arpalık olmadığını anladıklarında ise önce bir süre kafalarını birbirlerine vurdular sonra biraz ayılmış olacaklar ki haydi 2024’e şurada ne kaldı ki 3 yıl diyerek, yeni bir iftira kampanyası başlattılar. Tabi bu zaatlar bazen o kadar kifayetsiz oluyor ki; değneksiz köy zannettikleri Aydın’da “önümüze çıkana bir iftira ”hesabı, hayatın akıp gidebileceğini sanıyorlar. E tabi içlerinden biri satranç tahtasının ilk hamle piyonu gibi önden önden, bir takım anlaşılamayan izinlerle, bir takım kişilerle kirli oyunlar için gönderilince kendini Kara Murat sanıverdi herhalde. Bilmiyor ki bu oyunlar bittiğinde tahtanın üzerinde çoğunlukla, neredeyse hiç piyon kalmaz.
Her neyse… Tabi bu engin bilgileriyle dengecileri de tedrisatından geçiren arkadaşın, hangi saiklerle o cezaevine girebildiğine yönelik henüz hukukçulardan “hukuk dairesi” içinde bir açıklama duymadık. Ama kendisi Türk adalet sistemini de muhteşem tedrisatıyla yalayıp yutup, şapkadan tavşan çıkarır gibi bir de İstanbul Teknik Üniversitesi’nden aldığı hukuk fakültesi diplomasını gösterip açıklama yaparsa şaşırmayız. İTÜ’de hukuk mu var demeyin. Gerekirse anında diplomasını çıkarır bu arkadaş. Bu konuda CV’sinde azımsanmayacak iş deneyimi olduğu söyleniyor.
İşin özü Aydın’da son zamanlarda gerçekten ilginç işler oluyor. Ancak birkaç kişi için sürekli bir detay gözden kaçıyor. Bu şehir 2 dönemdir Mustafa Savaş’a kırmızı kart gösteriyor. Aydın halkı Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin de başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da çalışmalarını, hizmetlerini görüyor, destek veriyor. Rakibini devirmek için siyasi hamleler yapmak bu işte var evet, ama etik dışı, ahlak dışı, edep dışı, kural dışı işlere girdiniz mi size hooop derler. Değneksiz köy olmadığını bu millet hiç değilse 3. Sandıkta tekrar öğretir. Şimdi biri Mustafa abim hemşehrim diye peşinden gezmiş, biri danışmanıyım diye gezmiş, etik olmayan iftiraları pul ettikleri işlerle uğraşıyorlar. Sayın Savaş bu işlerle ilgin yoksa, bu kişilerle ilgin yoksa, çık bunlara bir reddiye düz ve her şey aydınlansın. Aksi takdirde bu şehirde, bu şehrin belediye başkanına her kim iftira atarsa adı onunla anılacak haberin olsun. Sahada, sandıkta bükemediğiniz bileği, bir takım ayak oyunlarıyla, iftiralarla, hayali senaryolarla, kendi yazıp yönettiğiniz orta oyunlarıyla alt edemezsiniz.
Hele hele kirli pazarlıklar yaptırmaya piyonlar yolladığınız bir takım müfterilerin; kurgularıyla, pazarlıklarla yazılmış bir takım hikâyelerin bu şehirde tekbir alıcısı yok. Haydi, başka kapıya.