Günümüzde hemen her firmanın bir dijital kimliği bulunuyor. Hatta çoğu firma ürünlerinin ve hizmetlerinin satışımı web siteleri üzerinden gerçekleştiriyor. Rekabetin yoğun olduğu bu ortamda kurumsal SEO çalışmalarına yer veren firmalar ön plana çıkıyor. Arama motorlarında web sitelerinin en iyi sıralamayı elde etmesi için yapılan anahtar kelime ve diğer çalışmaların tamamı SEO olarak adlandırılıyor. Web siteleri SEO uygulamaları ile arama motorlarının algoritmalarına uygun bir hale getiriliyor. Böylece kurumsal SEO hizmetinin başarılı olmasına bağlı olarak web siteleri anahtar kelimelerin doğru kullanımının da katkısıyla arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer almayı başarıyor.

Web siteleri, kurumsal SEO çalışmaları ile doğal yollar ile ulaşmaları mümkün olmayan bir popülerliği yakalayabiliyorlar. Web sitesinin popülerliğe ulaşmasını isteyen firmalar kurumsal SEO hizmetlerinden yararlanmayı tercih ediyorlar. Arama motorları; web sitelerinin popülerliğini, artan organik kullanıcı sayısı, site ile ilgili olarak paylaşılan bilgilerle kazanılan doğal ve kaliteli backlink bağlantılarıyla değerlendiriyor.

Kurumsal SEO hizmeti İstanbul ilinde faaliyet göstermekte olan Simur Digital’in alanında uzman ekibi tarafından son dereceli başarılı bir şekilde sunulan hizmetler arasında yer alıyor. Simur Digital kurumsal SEO hizmetlerini standartın dışına taşıyor ve her markanın istekleri özelinde planladığı detaylı kurumsal SEO çalışmaları ile markanın hedeflediği başarıyı yakalamasında son derece önemli bir rol oynuyor.

Kurumsal SEO çalışmalarının uygulandığı sitelerde özgünlük en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biri olarak kabul ediliyor. Özgün olmayan çalışmalar web sitelerinin başarısını sağlamamasının yanı sıra çeşitli algoritmalara takılmasına da neden olabiliyor. Web sitesinin özgün olması sitenin içeriğinin benzersiz olduğu anlamına geliyor. Kopya içeriklere sahip olan web siteleri arama motorları tarafından düşük kaliteli olarak değerlendiriliyorlar ve düşük sıralamalarda yer alıyorlar.

Dünya genelinde en çok kullanılan arama motoru olan Google, kullanıcılarına daha iyi sonuçlar sunabilmek için algoritmalarını sürekli olarak geliştiriyor. Arama motorlarının botları web sitelerinin kodlarını okuyor ve söz konusu sitelerin içerikleri hakkında bilgi sahibi oluyor. Tasarım ve kullanışlılık kriterlerinde de kullanıcıların davranışlarını takip ederek karar veriyor. Google siteye anahtar kelime üzerinden gelen ziyaretçilerin kaç sayfa dolaştığı, ne kadar zaman geçirdiği gibi istatistikleri raporlayıp belirli aralıklarla raporluyor ve belirli aralıklarla ortalamalar çıkarıyor. Web sitelerinin sıralamaları bu ortalamalara göre belirleniyor.

Kurumsal İtibar Yönetimi Neden Önemlidir?

Herhangi bir kişinin, kurumun ya da markanın halkın göründeki itibarının yükseltilmesi için yapılan bilgilendirme, kontrol ve yönetim işlemlerinin tümü itibar yönetimi olarak tanımlanıyor. İşletmelerde günümüze kadar itibar yönetimi genellikle Halkla İlişkiler departmanı aracılığıyla yürütülmekle birlikte sosyal medya platformlarının ve dijital dünyanın hayatımızda daha çok yer kaplamasıyla profesyonel itibar yönetimi hizmetlerine duyulan ihtiyacın arttığı biliniyor.

Kurumlar, kişiler ve markalar açısından son derece ciddiye alınması gereken itibar yönetimi kapsamlı bir yönetim süreci olarak ön plana çıkıyor. İtibar yönetimi sürecinde toplum ile etkileşim içinde olan herhangi bir kişinin, kurumun ya da markanın itibarı yönetilebilmekte olup bu süreç bir algı oluşturulması hedefine yönelik olarak organize ediliyor. Saygınlığın etkili bir şekilde yönetilmesiyle kişinin, kurumun ya da markanın toplum önündeki değerinin artırılması ve kamu algısının yönetilmesi söz konusu olabiliyor.

İtibar yönetimi İstanbul ve diğer metropollerde pek çok farklı kurum tarafından sunulan hizmetlerden olsa da bu konuda alanında uzman bir ekip ile çalışılmaması olumsuz sonuçların doğmasına yol açabiliyor. İtibar yönetimi çalışmaları ile marka, kurum ya da kişi topluma doğru bir şekilde sunuluyor. Markanın, kurumun ya da kişinin bilinirliği artırılıyor ve imaj da güçlendirilmiş oluyor.

Kurumsal itibar yönetiminde bireylerin, markalar ile girdikleri etkileşimin seviyesi ölçümleniyor. Toplumun olumlu ve olumsuz değer yargıları baz alınarak bir tespitte bulunuyorlar ve bu tespit doğrultusunda markanın eksik yanlarının düzenlenmesine odaklanılıyor. Kurumsal itibar yönetimi öncelikli olarak; insanların söz konusu markayı duyduklarında olumlu tepkiler vermesine odaklanıyor. Bu nedenle; online platformlar başta olmak üzere kitle iletişim araçlarının üzerinden algı yönetimi yapılıyor. Başarılı bir kurumsal itibar yönetimi söz konusu markanın stratejik üstünlüğü ele geçirmesini sağlıyor. Marka rakiplerine karşı daha fazla ön plana çıkıyor. Ayrıca markanın ya da kurumun hizmet süresinin uzatılmasında da itibar yönetiminin etkisi oluyor. İtibar yönetimi beklenmedik durumlardan ve krizlerden de markanın hızlı bir şekilde kurtarılmasını sağlıyor. Müşteri memnuniyeti oranlarını yükseltmesinin yan sıra markanın kısa ve uzun vadede satış hedeflerine ulaşmasında büyük bir etkiye sahip bulunuyor.

Simur Digital Kaliteli Hizmetleri İle En Büyük Destekçiniz Olmaya Devam Ediyor

Simur Digital; müşterilerinin adına yapılan tüm olumsuz paylaşımların, yorumların ve içeriklerin daha olumlu bir şekilde düzenlenmesi ile itibar yönetimi İstanbul hizmeti sunuyor. Müşterilerinin dijital ortamda herhangi bir sorun ile karşılaşmadan varlığını sürdürebilmesi için en etkin itibar yönetimi çalışmaları ile müşterilerinin yanında olmaya devam ediyor.