Aydın’da yaptığı yayınlarla büyük tepki toplayan, başta Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Çerçioğlu olmak üzere Efeler Belediyesi haricinde kalan CHP’li belediyeler hakkında iftira içerikli yayınlar yapan Emin Aydın’ın kaynak aldığı isim pes dedirtti. Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ertuğrul Yamen ile ilgili hiçbir geçerliliği olmayan sözde belgeler paylaşan Talip Doğan Karlıbel isimli bir şahsın paylaşımlarını sahibi olduğu kanalda yayınlayan Emin Aydın’ın iş birliği içinde olduğu son isim Ergenekon ve Şike Kumpası davalarından çıktı.

Kendini araştırmacı-yazar olarak tanıtan Talip Doğan Karlıbel’in paylaşımlarını ekranlarına taşıyan Emin Aydın’ın içinde bulunduğu durum hem meslektaşlarının hem de Aydınlıların tepkisini topladı. Aydın Büyükşehir Belediyesi hakkında sahte paylaşımlar yapan Talip Doğan Karlıbel’in daha önce de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında çeşitli iddialar gündeme getirmiş, ancak sözde araştırmacı-yazar Karlıbel’in sunduğu belgelerin tamamının yalan olduğu ortaya çıkmıştı.

Ergenekon ve Şike Kumpası davalarında ‘tanıklık’ yapmış!

12 Haziran 2007’de İstanbul Ümraniye’deki bir gecekonduda bulunan el bombalarıyla başlayan Ergenekon Kumpası süreci tam 4403 gün sürmüş, FETÖ üyelerinin yarattığı sahte deliller ile çok sayıda insan yıllarca tutuklu kalmıştı. Süreç içinde 11 kişi hayatını kaybetmişti. Kumpasta görev alan hakim ve savcılardan yakalananlar cezaevine gönderilmişti.

Yine ‘futbolda şike’ olarak bilinen soruşturmada uydurulan sahte deliller ile başta Fenerbahçe Kulübü’nden olmak üzere çok sayıda isim gözaltına alınmış ve bazıları tutuklanmıştı. Bu davanın sonrasında da kumpasın FETÖ tarafından kurulduğu ortaya çıkmış, 87’ye yakın isim sanık olarak yargılanmıştı.

tvDen isimli kanalda Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Çerçioğlu’na yönelik iftira kampanyası yürüten Emin Aydın’ın kaynak gösterdiği Talip Doğan Karlıbel’in de bu davalarda ‘tanık’ olarak ifade verdiği ortaya çıktı. Sözde gazeteci Talip Doğan Karlıbel’in böylesi önemli davalarda nasıl tanık haline getirildiği, mahkemenin nasıl dikkate aldığı henüz bilinmiyor.

Emin Aydın ile Talip Doğan Karlıbel’in ilişkileri araştırılmalı

Aydınlı gazeteci Emin Aydın ile kumpas davalarının tanığı Talip Doğan Karlıbel’in ilişkisi de merak konusu oldu. Aydın ile Karlıbel’in yakın diyaloğunun hangi tarihte başladığı bilinmiyor ancak yapılacak incelemede önemli detaylara ulaşılabileceği düşünülüyor.

Bilindiği gibi, Emin Aydın’ın da FETÖcü oldukları iddia edilen isimlerle gezilere gittiği ortaya çıkmış, konu Aydın gündeminde çok konuşulmasına rağmen Emin Aydın bu konuda açıklama yapmaktan kaçınmıştı. Yine Emin Aydın’ın garson olarak çalıştığı bir dönemde FETÖ’nün haber ajansı olan CİHAN Haber Ajansı’nda göreve başlaması da akıllarda soru işareti oluşturmuştu.