Yazılı bir açıklama yapan Başkan Sevim, “İktidar milletvekili Bekir Kuvvet Erim, mensubu olduğu hükümetin işçiyi sefalete, açlık sınırında yaşamaya mahkûm eden asgari ücretin açıkladığı gün her zaman yaptığı gibi çamur at izi kalsın siyaset anlayışıyla Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne sataşarak içi boş ithamlarda bulunmuş. 19 yıldır ekonomi yönetimini yandaşa peşkeş çekme anlayışıyla sürdüren işçiyi, çiftçiyi, esnafı ve emekliyi yok sayan ‘Ülkede yoksulluk bitmiştir’ diyebilecek kadar hayal aleminde yaşayan bakanlara sahip bir iktidarın milletvekili olmak çok zor” dedi.

Müfettişlerin tüm incelemelerinden Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin tam not aldığını söyleyen Sevim, “Gençliğin hayallerini, umutlarını ve geleceğini çalan,  ipotek altına alan,  geride 19 yıldır milyonlarca kişiyi işsiz bırakan, tarımı dışa bağımlı hale getirerek tarımsal üretimi ve çiftçiyi bitiren, öğretmenini, polisini yoksulluk sınırının altında çalıştıran, 10 milyona yakın asgari ücretli vatandaşımızı sefalete mahkum eden, sarayda yaşamaktan halkın gündemine uzak kalan bir iktidarın vekili olarak Aydın halkına umut olamayan, söyleyecek söz bulamayıp halkın içine çıkamayan ve halkın gerçeğinden uzak yaşayan sayın Erim, her sıkıldığında laf olsun torba dolsun anlayışıyla Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne çamur atarak bir vekile yakışmayacak bir üslupla demeçler vererek siyaset yapmaya çalışıyor. Ülke gündemini A haber ve yandaş kanallardan izleyerek Sayıştay’ın AKP belediyelerinde yaşanan akla hayale gelmeyecek usulsüzlükler ve yolsuzluklara karşı görmedim, duymadım, bilmiyorum mantığıyla hareket eden Erim'e Sayıştay’ın Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne yaptığı son denetleme raporunu okumasını tavsiye ediyorum. Sayıştay müfettişleri günler süren tüm incelemelerinde Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne tam not vererek Aydın’ın ve Aydınlının her kuruşunu Aydın halkı ve hizmet için kullanıldığı ve herhangi bir usulsüzlük olmadığı sonucuna vararak Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’na ve ekibine teşekkür ederek belediyeden ayrılmışlardır” dedi.

CHP’li Sevim açıklamasının devamında şunları söyledi:

Sosyal belediyecilik anlayışıyla marka yaratan,  Aydın’ın ve Aydınlıların her türlü ihtiyacına gece gündüz çalışarak yetişmeye çalışan, binlerce insana en sıkıntılı zamanlarda yardım eli uzatan, son iki haftada sadece Nazilli’de pandemiden etkilenen 2.000’e yakın esnafımıza kuru gıda desteğinde bulunan ve yoksul birçok ailemize gıda, yemek ve yakacak yardımı yapan, dürüst bir belediyecilik anlayışına sahip Aydın Büyükşehir Belediyesi hakkında yalan yanlış iddialar ortaya atarak gündemde kalmaya çabalayan Sayın Erim sahi siz en son ne zaman esnafı dolaşarak derdini dinlediniz? Aydın Büyükşehir Belediyesi pandemi sürecinin başından bu yana sizin o gönderemediğiniz 5 maskeyi her gün esnaf ve vatandaşa ücretsiz dağıtırken, açık olan esnafın iş yerini ücretsiz dezenfekte edip, hijyen kiti- maske desteğinde bulunurken, kepenk indiren esnafa da sosyal destek sağlarken ve sayın Özlem Çerçioğlu, Aydın halkı ve Aydın için gece gündüz çalışırken siz iktidar milletvekili olarak Aydın’nın ve Nazilli’nin hangi derdine derman oldunuz? Değinmeden geçemeyeceğim. Yine binlerce gencin işsiz olduğu, uyuşturucu kullanımın küçük yaşlara düştüğü ve asayiş olaylarının sıkça yaşandığı Nazilli'de, 19 yılda bir spor tesisi yapmadığınız halde kendi hobiniz olarak Go-Kart pistini Nazilli'ye yakıştırıyorsunuz. İnsanlar açken o go kart pisti sizden başka kime hizmet verecek? Sayın Erim size tavsiyem Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne çamur atarak acemice gündemi değiştirmeye çalışmayın.