Aydın Büyükşehir Belediyesi il genelinde sürdürdüğü altyapı dönüşümüne aralıksız devam ediyor. Aydın’ın Büyükşehir statüsüne geçmesiyle beraber Başkan Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla başlatılan altyapı hamlesiyle ilçelerin altyapı sorunu tarihe karışıyor. Kuşadası’nın yıllardır süre gelen altyapı problemine neşter vuran ASKİ tarafından tam 353 kilometre uzunluğunda hat çalışmasının yapıldığı öğrenildi.

Modern altyapı, sağlıklı içme suyu hattı

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda Kuşadası’nda tam 160 kilometre uzunluğunda içme suyu hattı döşendiği öğrenildi. Uzun yıllardır asbestli borulardan evlerine taşınan suları kullanan Kuşadalılar, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından döşenen sağlık standartlarına uygun hatlar ile içme suyu ihtiyaçlarını karşılamaya başladı.

Kuşadası’nda her yağmurda yaşanan korku tarih oldu

İçme suyu hatlarının yanı sıra, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yağmur suyu hattı çalışmalarında da büyük dönüşüm sağlandı. Planlı olarak dizayn edilen 16 kilometre yağmur suyu hattı ile Kuşadası’nda her yağışta yaşanan korku tarihe karıştı.

Kanalizasyon altyapısı sil baştan

Geçmiş dönemlerde günü kurtarma adına yapılan kanalizasyon altyapısını sil baştan yeniden yapan ASKİ tarafından ilçe genelinde tam 177 kilometre kanalizasyon hattı döşendi. Özellikle Güzelçamlı ve Davutlar bölgesinin altyapısında büyük bir revizyon yapan ASKİ tarafından yapılan çalışmalar Kuşadası’nın altyapı sorununu uzun yıllar ortadan kaldırdı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuşadası genelinde tam 353 kilometre altyapı çalışmasının yapıldığı öğrenildi.

Su sorununa kalıcı çözüm

Geçmiş yıllarda özellikle yaz aylarında yaşanan su kesintilerini de çözüme kavuşturan ASKİ tarafından Kuşadası bölgesinde tam 38 adet içme suyu sondaj kuyusu açıldı.

Kuşadası’nın uzun yıllar içme suyu ihtiyacını karşılayacak kaynaklardan biri olan Kirazli Mahallesi İçme Suyu ve İsale Hattı’nın yenileme çalışmasına devam edilirken yapılan çalışmalarla yeni bir su kaynağına daha ulaşıldı. Ulaşılan kaynaktan edinilen su da Kuşadası’na içme suyu hattına yakın zamanda verilmeye başlanacak. 

İçme suyu ve isale hattının yenileme çalışmasında hat scada (otomasyon) sistemi ile denetlenecek ve yeni hattın tüm kontrolleri tek bir merkezden yapılacak. Çalışmalar kapsamındaki yeni isale hattının yani sıra 2 bin metreküplük toplama deposu, vana odaları, debimetre odaları, klor binası gibi yapılar da yapılacak. Çalışmaların kış aylarında bitirilmesi planlanıyor.

Kuşadası’na son teknoloji tesis: İleri Biyolojik Arıtma Tesisi

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından son teknolojiye sahip 'Kuşadası Atık Su Arıtma Tesisi’ yapıldı. Kuşadası, Davutlar ve Güzelçamlı'nın yıllardır kanayan yarası olan atık su sorunu tesisin faaliyete geçmesi ile tarihe karıştı.

Tesis 2050'ye kadar Kuşadası, Davutlar ve Güzelçamlı’nın atık su sorununu ortadan kaldırdı. Geleceğe yönelik, 2 kademe olarak planlanan tesisin tamamlanan 1. kademesi 340 bin nüfus kapasiteli. Artan nüfusa paralel olarak 2035 sonunda devreye girecek 2. kademe ile kapasitesi 478 bin nüfusa ulaşacak.

148 milyon TL’lik dev bütçe

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla başlatılan çalışmalarda Kuşadası için tam 148 milyon TL’lik bütçe kullanıldı. Aydın’ın büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla yapılan çalışmaların ilçenin gelişmesi için çok önemli olduğunu vurgulayan vatandaşlar, “Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarından çok memnunuz. Böyle büyük çalışmalar ekip işi. Özlem Başkanımızın Kuşadası’na verdiği önemi biliyoruz. Kendisine ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” dedi.