Gerçek adı Vangeliya Pandeva olan Baba Vanga, 31 Ocak 1911'de bugün Makedonya topraklarında bulunan Strumitza köyünde dünyaya geldi.

Baba Vanga, bu tarihten sonra Orta Çağ'da yaşayan Fransız hekim, eczacı ve astrolog olan Nostradamus gibi, sonradan gerçek olan tahminlerde bulunarak, uluslararası üne kavuştu.

Hayattayken tahminleri Bulgar hükümeti tarafından kaleme alınarak saklanan Baba Vanga'nın söylediklerinin büyük bölümü doğru çıktı.

16 yaşındayken yıldırım çarpması sonucu görme yeteneğini kaybeden Baba Vanga'nın tahminlerinden bazılarının gerçekleşmesi üzerine insanlar Vanga'nın 2021 tahminlerini araştırmaya başladı.

Ölmeden önce Baba Vanga ile tanışan ve onu ziyaret eden Bulgar sporcu ve antrenör Neshka Stefanova Robeva, Baba Vanga'nın koronavirüsü bildiğini yazdı.

Sosyal medya hesabı üzerinden duyuran 73 yaşındakİ Robeva, "Baba Vanga, onu yıllar önce ziyaret ettiğimde bana, 'Neshka, korona hepimizin üzerinde olacak' demişti. O zaman ne demek istediğini anlayamamıştım. Çünkü korona kelimesi Bulgarcada, koruma ve Rusya'nın ülke dışında hakimiyeti geliyordu. Ben de bunun bütün ülkenin Rusya'nın gönderimini söylemek istediğin sandım. Sadece durumu şimdi anladım. " dedi.

İşte 2021 ve sonraki 12 yıl için Baba Vanga'nın öngörüsü;

2021- Dünya'nın yörüngesinde hafif bir kayma oluşuyor

2025 - Avrupa'da hala çok düşük bir nüfus var

2028 - Yeni bir enerji keşfediliyor. Dünya'da açlık azalıyor. Venüs'e insanlı araç gönderiliyor

2033 - Kutuplardaki buzullar eriyor. Okyanusların su seviyesi yükseliyor

2043 - Dünya ekonomisi düzeliyor. Müslümanlar Avrupa'ya egemen oluyor