Özkiraz'ın sosyal medyadan açıkladığı anket, 27 Kasım-7 Aralık tarihleri arasında 30 büyükşehirde 16 bin kişinin katılımı ile gerçekleşti. Ankette açıklanan verilere göre, olası bir genel seçimde kararsızlar dağıtıldıktan sonra AKP'nin oyunun yüzde 34'e gerilediği görülüyor. CHP ise yüzde 26,7 oy oranına sahip.

En beğenilen ilk 5 belediye CHP’li

Ankette yurttaşlara en beğenilen büyükşehir belediyesi başkanı sorusu yöneltildi. Sonuçlara göre; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yüzde 65.3, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 64.7, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yüzde 63.2, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yüzde 62.4 ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yüzde 61.5 oy aldı.

Başkan Çerçioğlu’nun oyunda rekor artış

Anket sonuçlarında en dikkat çeken bölüm ise Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun oy oranı oldu. 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde yüzde 53,94 oy oranıyla seçilen Başkan Çerçioğlu, Objektif Araştırma Şirketi’nin anketinde 63,2 oy oranıyla 3.sırada yer aldı.

Özellikle koronavirüs salgını sonrası Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları, sosyal yardımları ve belediye hizmetlerinin oy oranına yaklaşık 10 puan olarak yansıdığı ifade ediliyor.