Geçtiğimiz gün Kısa Çalışma Ödeneği üzerinden hükümeti eleştiren AK Parti Grup Sözcüsü Mustafa Arı’nın açıklamaları sıcaklığını korurken, Büyükşehir Meclisi’nde ilginç bir gelişme daha yaşandı. Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’ne soru önergesi veren AK Parti grubu, sosyal destek verilip verilmeyeceğini sordu.

Akıllara zarar önerge sonrası hem Meclis Üyeleri hem de vatandaşlar büyük şaşkınlık yaşadı. Bilindiği gibi, pandeminin ilk günlerinde hızlı bir reaksiyon gösteren CHP’li belediyeler tarafından yardım kampanyaları başlatılmış, ancak yayımlanan genelge ile CHP’li belediyelerin sosyal yardımları engellenmişti.

Belediyelerin yardım kampanyalarının engellenmesinin ardından bir açıklama yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Devlet içinde devlet olmaz ama millet içinde imece olur” sözleriyle kampanyaların engellenmesine tepki göstermişti.

“AK Partili üyeler gündemi takip etmiyorlar galiba”

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme gelen ilginç önerge sonrası konuşan vatandaşlar, “Bu arkadaşlar gündemi takip etmiyorlar galiba. Belediyeler yardım kampanyası başlatmış, sonrasında da engellenmişti. Kendi partilerinin engelleme hamlesinin ardından böyle bir önerge resmen dalga geçmek gibi bir şey. Akılları başlarına geldi galiba” ifadelerini kullandı.