AK Partili Nedim Kaplan’ın yönetimindeki Koçarlı Belediyesi’nin evlerden 114,6, esnaftan 347,76, büyük ticarethane ve sanayi kuruluşlarından 1797, kamu kuruluşlarından 289,56, pazar yerlerinden ise 150,24 abone başı para topladığı ortaya çıktı. Fiyatlara KDV’nin de eklenmesiyle beraber ortaya çıkan rakamlar vatandaşın pandemi döneminde dahi nasıl sırtına binildiğini gözler önüne seriyor.

31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimler ile göreve gelen AK Partili Nedim Kaplan yönetimindeki Koçarlı Belediyesi’nde mali çıkmaz devam ediyor. Hatalı mali uygulamalar ile Koçarlı Belediyesi’ni çıkmaza sokan, kendi vaktini ve belediyenin nakdini kişisel hırsları için hunharca kullanan Nedim Kaplan, belediyenin içine girdiği çıkmazı katı atık bedeliyle aşmaya çalışıyor. Pandeminin bile durduramadığı Nedim Kaplan’ın Koçarlı halkından topladığı fahiş katı atık bedelleri vatandaşı isyan etme noktasına getirdi.

Geçtiğimiz günlerde Haber Aydın’ın gündeme getirdiği ‘Aydın’da ilçe belediyelerindeki katı atık soygunu’ haberinin ardından telaşa kapılan Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, zaten fahiş fiyatlar ile tahsil ettiği katı atık bedellerine zam yapmayacağını duyurmuştu. Vatandaş indirim beklerken gelen açıklama şaşkınlık yaratmış, Başkan Kaplan’a büyük tepki gelmişti.

Ücret tarifesi ortaya çıktı

Koçarlı Belediyesi’nin yıllık katı atık ücret tarifesine Haber Aydın ulaştı. Edinilen bilgiye göre, Koçarlı Belediyesi tarafından Koçarlı’daki her haneden KDV dahil 135,28 TL katı atık ücreti tahsil ediliyor. Yine Koçarlı Belediyesi tarafından esnaftan KDV dahil 410,35 TL, büyük ticarethane ve sanayi kuruluşlarından ise 2120,46 TL katı atık ücreti alınıyor.

Vatandaşın sırtından inmeyen Koçarlı Belediyesi’nin katı atık kazığında kamu kurumları ve pazar yerleri de nasibini alıyor. Kamu kuruluşları KDV dahil 341,68, pazar yerleri ise 177,28 TL katı atık ücreti ödüyor.

Vatandaş tepkili: Bu paralar nereye gidiyor?

Koçarlı Belediyesi’nin halktan topladığı ücrete karşın bir hizmet üretemediğini söyleyen vatandaşlar, “Katı atık ücretleri bizim belimizi büküyor. Artık bu iş çığırından çıktı. Katı atık ücreti alıyor diyorsunuz ama bir bakıyorsunuz çöpleri bile ormana döküyor. Vahşi depolamayla zaten bizi zehirliyor, bir de elini cebimizden çıkartmıyor” ifadelerini kullandı.